Věrky - Domácí sušená rajčata

Zeleninová jídla Doba přípravy: 40 min (bez doby sušení a množství rajčat) 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Zeleninová jídla Doba přípravy: 40 min (bez doby sušení a množství rajčat) 0 názorů

Suroviny

keříčková rajčata - co nejzralejší, ale stále tvrdá
mořská sůl
bazalka
libeček - sušený
rozmarýn - sušený
stévia - sušená
Konzervace:
olivový olej
česnek - čerstvý
bazalka - čerstvá
paprička kozí roh - čerstvá
Doba rozležení - 7 dní

Postup přípravy receptu

  1. Na pláty sušičky naskládáme rajčátka příčně rozříznutá, osolíme a posypeme sušenými promíchanými bylinkami (pozor na sladkost stévie).

  2. Sušíme v sušičce:
    60 min - 70°C
    60 min - 50°C
    60 min - 70°C
    Střídáme pláty v sušičce. Nyní by měly být rajčata suchá - zkontrolujeme. Takto jsou rajčata připravena pro konzervaci olejem.

  3. Zahřejeme olivový olej (nesmí se smažit). Do skleničky vložíme stroužek česneku, snítku bazalky a kozí roh. Začneme skládat sušená rajčata po vrstvách a proléváme teplým olivovým olejem ( skládéme do 3/4 - rajčata zvětší objem). Zavíčkujeme a otočíme asi na 5 min dnem vzhůru pro stažení víčka.

Poznámka od kuchařky

Doba sušení se liší podle druhu, velikosti a zralosti rajčat. Usušená rajčata mají být vláčná a nemazlavá.

Konzumovat se dají nejen rajčata, ale i macerovaný olej.

Komentáře k receptu Věrky - Domácí sušená rajčata

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: konzervace sušených rajčat konzervace rajčat recept na domácí sušená rajčata konzervace rajčat a paprik domácí sušení rajčat konzervace bazalky sušená rajčata konzervace rajčata a cukety konzervace lilek konzervace domácí sušená rajčata konzervace česneku v oleji zralost česneku pečená rajčata recept konzervace konzervace lilku příprava sušených rajčat komzervace bazalky rajčata konzervace domácí konzervace rajčat konzervace sušených rajčat pecena rajcata konzervace