Dračí sen s játry

pbarva Kuchař: pbarva

Doba přípravy: 40 minut 4 porce Pokrmy z vnitřností 13 názorů

Suroviny

1-2 balíčky drůbeží játra
sůl
mletá sladká paprika
hladká mouka
pažitka nebo petrželka
malý rajský protlak
cibule
česnek
pórek
nakládané papričky kozí rohy
kostička Masoxu nebo masový vývar
na špičku nože mleté sušené feferonky
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce.

  2. Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk.

  3. Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousků jater dáme orestovat nakrájenou cibuli a česnek . Vznikne krásně načervenalý základ . Pak přidáme nejlépe čertvě nakrájené natě, rajský protlak, po chvilce najemno nakrájený pórek a rozkrájené naložené kozí rohy.

  4. Vše mícháme a chvíli restujeme . Pak naředíme nálevem z nakládaných papriček nebo vývarem nebo kostičkou masoxu v troše vody.

  5. Až je vše rozpuštěný a provařený, nalijeme na játra v hrnci. Příloha rýže, brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dračí sen s játry

  • amrak amrak(neregistrovaný)

    Výborné. Jen změna pro vepřová játra (dala jsem i část kozí)po opečení jsem to dala do tlakového hrnce. V tlakáči trochu oleje s vodou a dáme vrstvu jater, vegetu, sůl, zelenou petrželku,cibuli, pórek,česnek a další vrstvu jater a dle potřeby můžeme ještě trochu vody. Do poslední vrstvy přidáme trochu plnotučné hořčice. Dovaříme 30min...:)

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Moc nám to chutnalo, dělávám podobně, ale kozí rohy, které milujeme, by mě tam nikdy nenapadlo dát. Paprika se nepřipálí, játra v mouce neprskají, celková výborná a pikantní chuť. Perfektní nápad, díky, posílám bod.

    Odpovědět

  • musenka musenka

    Vyborna vecere,rychle a chutne. Pustila jsem si k tomu film Cinka Panna a byla spokojena.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Mirčo, takové krásné recepty a fotky a já je objevuju takhle v noci:-(Moc pěkné. Tobě velikou pochvalu:yes::yes::yes: a pro pbarvu bodík +

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jikotko:-),Pavle:-) - děkuju.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Nějak mi recept unikl,ukládám a vyzkouším....Mirčo,máš krásné fotky :yes::yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Hanko, měl jsem na mysli játra celá přepůlíme, jestliže máš již naporcované kousky, nechej velikost již naporcovanou. Jsem rád, že Mirce chutnalo, to je ta největší odměna udělat někomu tadost. :-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Hanko(neregi.):-),játra jsem rozmrazila,očistila a větší kousky překrojila na půl.Obalovat lze po kouskách v misce s rozmíchanou moukou a ml.paprikou.Já jsem játra před obalením i jemně osolila;-).Přeji dobrou chuť:-K.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hanka (neregistrovaný/á) - s tím přepůlením bych si hlavu nedělala, stejně se musí balíček rozdělat a játra probrat, takže když je tam velký kus, tak ho přepůlím, jinak nechám být.Na tom fakt recept nestojí.
    Jinak komentáře od Mirči a pbarvy považuju za dostatečně jasné, takže věřím, že je to skvělé a postup rvněž.Mám to taky k odzkoušení, nepřišla na to ještě řada;-)

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    To mám obalit celou půl kilovou hrudu jater? Když mám játra přepůlit, tak to znamená, že jsou asi mražena. :-// A jestli jsou játra nemražena, tak jak je mám rozpůlit? To mám rozpůlit každý malý kousek jater? Nakrájet je na menší kousky? Nechápu jak to mám udělat a proč. Já obaluji každý kousek jater. Na fotce jsou pěkné malé kousky, tak jsem z teho jelen. Vysvětlí mi to někdo?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Pbarva:-)dovolím si k vašemu receptu přidat pár fotek (pokud nebudete chtít - smažu) a pochvalu za velmi dobré jídlo:-p.Játra pokud se smaží na střední plameni a párkrát se obrátí,tak opravdu nemají tendenci se připalovat (paprika) a zanechají oleji krásnou oranžovou barvu;-).Přidávám boďku č.2.

    Odpovědět

  • pbarva pbarva(autor receptu)

    Ahoj Jani, je to obalené v paprice a ještě v mouce, není se čeho bát, já dělal 1 kg a v pohodě, hlavně smažit při nižší teplotě, i tak jsou brzy osmažené a neprskají, hlavně se nebát, nejsem nijak zručný a taky jsem se do toho pustil a výsledek - SUPER:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, hodně zajímavé, jen fakt nevím, jak to orestovat obalené v paprice, když těch jater bude třeba půl kila, aby paprika nezhořkla. No, na to bych si moc nevěřila. Jinak, kdo by si troufnul, řekla bych zajímavý recept.;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kozí játra draci v hrnci recepty kozí játra recepty kozí jatra recept kozí rohy sušené kozí rohy-sušené draci v hrnci sušené kozí rohy drůbeží játra obalená v mouce draci pomazanka kozí vnitřnosti recepty kozí játra dračí směs sušení jater dračí medailonky jatra neprskaji kozí rohy sušení jak sušit seno? paprika kozí roh sušená brambory v seně

Zapomněl/a jsem heslo