

Dračí sen s játry
Suroviny 4 porce
- 1-2 balíčky drůbeží játra
- sůl
- mletá sladká paprika
- hladká mouka
- pažitka nebo petrželka
- malý rajský protlak
- cibule
- česnek
- pórek
- nakládané papričky kozí rohy
- kostička Masoxu nebo masový vývar
- na špičku nože mleté sušené feferonky
Postup přípravy receptu
Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce.
Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk.
Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousků jater dáme orestovat nakrájenou cibuli a česnek . Vznikne krásně načervenalý základ . Pak přidáme nejlépe čertvě nakrájené natě, rajský protlak, po chvilce najemno nakrájený pórek a rozkrájené naložené kozí rohy.
Vše mícháme a chvíli restujeme . Pak naředíme nálevem z nakládaných papriček nebo vývarem nebo kostičkou masoxu v troše vody.
Až je vše rozpuštěný a provařený, nalijeme na játra v hrnci. Příloha rýže, brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dračí sen s játry
-
Výborné. Jen změna pro vepřová játra (dala jsem i část kozí)po opečení jsem to dala do tlakového hrnce. V tlakáči trochu oleje s vodou a dáme vrstvu jater, vegetu, sůl, zelenou petrželku,cibuli, pórek,česnek a další vrstvu jater a dle potřeby můžeme ještě trochu vody. Do poslední vrstvy přidáme trochu plnotučné hořčice. Dovaříme 30min...:)
-
Moc nám to chutnalo, dělávám podobně, ale kozí rohy, které milujeme, by mě tam nikdy nenapadlo dát. Paprika se nepřipálí, játra v mouce neprskají, celková výborná a pikantní chuť. Perfektní nápad, díky, posílám bod.
-
Vyborna vecere,rychle a chutne. Pustila jsem si k tomu film Cinka Panna a byla spokojena.
-
Mirčo, takové krásné recepty a fotky a já je objevuju takhle v noci
Moc pěkné. Tobě velikou pochvalu
a pro pbarvu bodík +
-
Jikotko
,Pavle
- děkuju.
-
Nějak mi recept unikl,ukládám a vyzkouším....Mirčo,máš krásné fotky
-
Hanko, měl jsem na mysli játra celá přepůlíme, jestliže máš již naporcované kousky, nechej velikost již naporcovanou. Jsem rád, že Mirce chutnalo, to je ta největší odměna udělat někomu tadost.
-
Hanko(neregi.)
,játra jsem rozmrazila,očistila a větší kousky překrojila na půl.Obalovat lze po kouskách v misce s rozmíchanou moukou a ml.paprikou.Já jsem játra před obalením i jemně osolila
.Přeji dobrou chuť
.
-
Hanka (neregistrovaný/á) - s tím přepůlením bych si hlavu nedělala, stejně se musí balíček rozdělat a játra probrat, takže když je tam velký kus, tak ho přepůlím, jinak nechám být.Na tom fakt recept nestojí.
Jinak komentáře od Mirči a pbarvy považuju za dostatečně jasné, takže věřím, že je to skvělé a postup rvněž.Mám to taky k odzkoušení, nepřišla na to ještě řada -
To mám obalit celou půl kilovou hrudu jater? Když mám játra přepůlit, tak to znamená, že jsou asi mražena.
A jestli jsou játra nemražena, tak jak je mám rozpůlit? To mám rozpůlit každý malý kousek jater? Nakrájet je na menší kousky? Nechápu jak to mám udělat a proč. Já obaluji každý kousek jater. Na fotce jsou pěkné malé kousky, tak jsem z teho jelen. Vysvětlí mi to někdo?
-
Pbarva
dovolím si k vašemu receptu přidat pár fotek (pokud nebudete chtít - smažu) a pochvalu za velmi dobré jídlo
.Játra pokud se smaží na střední plameni a párkrát se obrátí,tak opravdu nemají tendenci se připalovat (paprika) a zanechají oleji krásnou oranžovou barvu
.Přidávám boďku č.2.
-
Ahoj Jani, je to obalené v paprice a ještě v mouce, není se čeho bát, já dělal 1 kg a v pohodě, hlavně smažit při nižší teplotě, i tak jsou brzy osmažené a neprskají, hlavně se nebát, nejsem nijak zručný a taky jsem se do toho pustil a výsledek - SUPER
-
No, hodně zajímavé, jen fakt nevím, jak to orestovat obalené v paprice, když těch jater bude třeba půl kila, aby paprika nezhořkla. No, na to bych si moc nevěřila. Jinak, kdo by si troufnul, řekla bych zajímavý recept.