Mleté maso se zelím à la holubky
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso se zelím à la holubky je syté a voňavé jídlo inspirované východoevropskou klasikou. Kombinace šťavnatého mletého masa a zelných listů vytváří bohatou chuť,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso se zelím à la holubky je syté a voňavé jídlo inspirované východoevropskou klasikou. Kombinace šťavnatého mletého masa a zelných listů vytváří bohatou chuť,…
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Kuřecí prsa nařízneme, abychom udělali "kapsu", osolíme, opepříme zvenku i zevnitř. V hlubší misce smícháme 2 lžíce oleje s kořením, do něj namočíme na silnější kolečka …
Kuřecí prsa jsou velmi snadná na přípravu. Stačí chvilku orestovat a jsou připravena k obědu. Smetanovou omáčku připravíme z parmazánu, koření a česneku. Výborně se k ní…
Tato lahodná majonéza skvěle dochutí burgery či sendviče. Vhodná je i jako dip, do kterého můžeme namáčet hranolky. Uzená paprika jí dodává kouřové aroma a skvělou chuť…
Tradiční výpečky na kmínu, s knedlíkem a zelím, pro dnešek necháme odpočívat. Zkuste je obměnit a k prorostlému bůčku přidejte hořčici a med. Pikantní nasládlá chuť…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…
Jídla z jednoho pekáčku mají své kouzlo. Málo nádobí, obvykle rychlá a snadná příprava a famózní výsledný efekt na talíři. Po necelé hodince přípravy stačí jen pokrm…
V kastrolu rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Osmahneme dozlatova a poprášíme paprikou.Po chvilce přidáme od blan očištěné a na…
Nejdříve omyjeme maso a každý prsní řízek rozkrojíme na 2 menší. Posypeme kořením Argentina (nebo jiným oblíbeným kořením na drůbeží maso). Brambory oloupeme a nakrájíme…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, špek a česnek na drobné kousky. Po vyškvaření špeku orestujeme cibuli do jemně zlatavé barvy (měla by zůstat lehce křupavá) a přidáme…
Buď je milujete, nebo je nemůžete ani cítit. Olomoucké syrečky jsou rozporuplnou potravinou, avšak jejich typickou vůni můžete skrýt právě do nakládané formy podle…
Houby nakrájíme na větší kousky, cibuli najemno, přidáme kmín, sůl,pepř a chvíli dusíme na tuku. Zasypeme moukou, paprikou, zasmahneme, zalijeme studeným vývarem,…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Hovězí mleté maso osmažíme, společně s pokrájenou cibulkou na sádle, dokud se šťáva z masa nevydusí na tuk, který pak zasypeme hladkou moukou, malinko zasmahneme a…
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme restovat pokrájené uzenářské špekáčky a pokrájené brambory.Vše zasypeme…
Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na větší kousky pokrájené houby, osolíme, přidáme obě papriky, zalijeme vývarem a dusíme cca 5 minut.V trošce vody…
Jednoduchá a rychlá zeleninová polévka, která vždy zasytí a v zimě i zahřeje. Zdejší variace s červenou čočkou, která na rozdíl od zelené odrůdy nenadýmá, vám zajisté…
Milovníci poctivé domácí kuchyně ocení tyto šťavnaté kotlety, obalené a usmažené v těstíčku z podmáslí s kousky anglické slaniny, která dodá šmrnc a vůni. Na rodinném…
Z mouky, prášku do pečiva, tuku, tvarohu, vejce a soli zpracujeme těsto.To vyválíme a dáme do koláčové formy, kterou jsme vymazali a vysypali, nebo ji vyložíme pečícím…
Květák očistíme, rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě cca 7 minut - musí zůstat pevný na skus. Vyjmeme ho a dáme stranou. Vývar použijeme na omáčku. V kastrolu…
Debrecínskou pečeni nakrájíme na kousky. Do misky dáme máslo, pečeni, hořčici, smetanu, papriku a sůl s pepřem.Ponorným mixérem vše rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme…
Vepřové maso je oblíbené v naší kuchyni a existuje mnoho různých receptů na jeho úpravu. V tomto receptu je maso připraveno na plátky, osmahnuto na cibulkovém základu a…