Křupavý patizon z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenObalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Měkké a šťavnaté maso, které jde dobře od kosti, skvěle chutná díky dobře ochucené barbecue omáčce. Dlouhá příprava se v tomto případě rozhodně vyplatí. Žebra podáváme s…
Jídla z jednoho pekáčku mají své kouzlo. Málo nádobí, obvykle rychlá a snadná příprava a famózní výsledný efekt na talíři. Po necelé hodince přípravy stačí jen pokrm…
Maso i sádlo (tučné složky by mělo být 25 – 30%) nakrájíme na kostky 2 x 2 cm, které pak pomeleme na střední šajbě mlýnku na maso předem minimálně ½ hodiny vychlazeného…
Specificky aromatické tvarůžky buď nenávidíte nebo zbožňujete. Vychutnejte si dobře uleželou pomazánku se zakysanou smetanou a hořčicí, nejlépe na krajíčku čerstvého…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do hluboké pánve na rozehřáté sádlo a špek dáme maso, poprášíme moukou a necháme zatáhnout.…
Toto jídlo u nás zdomácnělo v trochu jiné podobě než v rodné Itálii a díky tomu, že je chuťově dobré, lehce stravitelné a vhodné i pro děti je velmi oblíbené. Navíc je…
Pikantně okořeněná omáčka, ve které maso nahrazuje cuketa a kousky barevných paprik lahodí oku. Skvělou přílohou k ní je rýže, mohou být případně i těstoviny, jejichž…
Léto je doslova sezónou grilování a přípravy různých druhů hamburgerů. Víte však, že burger můžete i upéct? Takto připravené hamburgery jsou na povrchu křupavé a uvnitř…
Omrzela vás čočka na kyselo a nevíte co z ní připravit? Vyzkoušejte z ní upéct bezlepkovou sekanou, bohatou na vlákninu. Recept je navíc vhodný pro vegany, ale určitě si…
Marinovaný, pomalu pečený bůček je opravdu šťavnatý a boule za ušima se po něm budou dělat všem vašim strávníkům. Příprava je sice delší, ale výsledek pak opravdu stojí…
Omyté maso nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, zbytek zeleniny na menší kousky, jen celer nastrouháme na hrubo.Rozpustíme sádlo a restujeme…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem.…
Lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte vypotit. Poté ho otřete a dejte péct na 20 minut do trouby i s červenou paprikou. Při 180 stupních upečeme.Papriku po…
Předem ogrilujeme párky, papriku a červenou cibulku.Namleté maso rozprostřeme na pracovní ploše a okořeníme solí, pepřem, sušeným česnekem, mletou paprikou, uzenou…
Vepřové maso je oblíbené v naší kuchyni a existuje mnoho různých receptů na jeho úpravu. V tomto receptu je maso připraveno na plátky, osmahnuto na cibulkovém základu a…
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.V hmoždíři si nadrtíme divoké koření. Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.…
Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky, slijeme a propláchneme fazole na cedníku a necháme okapat. Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej a zpěníme nasekanou cibuli.…
Pomalu pečeným kolenem můžeme pohostit nejen na letním venkovním posezení, ale také třeba na Silvestra. Koleno nejprve namarinujeme, necháme odležet a pak pomalu pečeme.…
V zimě je potřeba mít dostatečný přísun vitamínů. S tím vám pomůže i tento bezmasý zeleninový guláš. Z mnoha různých druhů zeleniny a koření uvaříte během pár minut…
Růžičky brokolice vložíme na 5 minut do vroucí vody, poté ochladíme a dáme do cedníku okapat. Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme na 3 minuty do velké pánve na…
Cibuli velmi najemno nakrájíme, pažitku nakrájíme nebo nastříháme a všechny suroviny promícháme nebo vyšleháme. Podáváme nejlépe na celozrnném pečivu. (Se solí opatrně,…
Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 1-1,5 cm a promícháme s uzenou paprikou.Na dno pekáčku dáme vrstvu pokrájeného prejtu. Na pokrájený prejt položíme…
Krkovici vcelku zprudka osmažíme v pánvi na dvou lžících oleje zcela dozlatova ze všech stran. Maso přendáme do pekáčku a celé potřeme směsí koření. Podlijeme cca 250 ml…