Pikantní plátky krkovičky

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 11 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 11 názorů

Suroviny 2 porce

4 plátky krkovičky
3 velké cibule
sůl
pepř
3-4 stroužky česneku dle chuti
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
hladká mouka na poprášení masa
lžíce sádla
100 g slaniny
2 lžíce rajčatového protlaku
300 ml vývaru na podlévání
3 lžíce oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, osušené plátky masa nařízneme několikrát po okraji, aby se nekroutily. Plátky osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Lehce posypeme smíchanou paprikou a poprášíme moukou. Ve velké pánvi na sádle a slanině opečeme plátky masa z obou stran a dáme stranou.

  2. Do pánve přidáme olej a na něm osmažíme dohněda cibuli nasekanou na kostičky. Vrátíme do pánve maso a podlijeme 100 ml vývaru rozmíchaným s protlakem. Zakryjeme poklicí a pomalu dusíme za občasného podlití do změknutí masa cca 20-30 minut. Podáváme s rýží, těstovinami, noky nebo knedlíkem.

Komentáře k receptu Pikantní plátky krkovičky