Patizonové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 238 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,15 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
Obalovaná a smažená zelenina je všeobecně velice oblíbená. Místo smažení však poslední dobou získává na oblibě zdravější pečení v troubě. Plátky měkkého šťavnatého…
Očištěnou a nahrubo nastrouhanou zeleninu orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme krátce probublat. Poté odstavíme, necháme…
Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.Na oleji orestujeme na proužky…
Krémová minestrone je lahodná italská polévka, která v sobě spojuje bohatou chuť čerstvé zeleniny a jemného krému. Tato hustá polévka je ideální volbou pro chladné dny,…
Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit…
Filety pangasiuse osolíme, opepříme a opečeme na másle s trochou olivového oleje a uchováme teplé. Cukety (žlutou oloupeme má tvrdou kůru, zelenou neloupeme) nakrájíme…
Patizón nastrúhame nahrubo.Premiešame so žĺtkami, vločkami, múkou a soľou. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.Lyžicou naberáme a tvoríme na rozpálenom oleji…
patizón ošúpeme a zbavíme jadierok, na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájaný patizón zemiaky vývar alebo vodu a bujón ku koncu varenia pridáme trochu mlieka alebo…
Patizony omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Remosku vymažeme sádlem, vložme patizon, osolíme ho, posypeme kmínem, pokapeme sádlem a upečeme dočervena. Podáváme s…
Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme…
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
Do 2 l vody dáme vařit květák, na kostky oloupané nakrájené brambory, nakrájený česnek, bazalku, libeček, podravku, muškátový květ a trošku soli. Mezitím si na polovině…
Cuketu, patizon a cibulku nakrájíme na menší kousky. Česnek nakrájíme na slabé plátky a vše vložíme na pánev. Podlijeme olivovým olejem a smažíme do zlatova. Osolíme,…
Krůtí maso nakrájíme na kousky cca 3x3 cm. Mrkev očistíme na nakrájíme na nudličky, totéž uděláme s celerem. Patizon zbavíme jadérek a také ho nakrájíme na kousky. Na…
Patizon jsem oloupala, zbavila semínek a nakrájela na menší kousky. Poté jsem ho přendala jsem do zapékací misky, společně se 4 stroužky česneku, majoránkou,…
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, natrouhaný gothaj, nahrubo nastrouhaný patizon, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku.…
Patizon oloupeme, zbavíme jader a nastrouháme na hrubším ("kedlubnovém") struhadle. Cibuli nakrájíme, můžeme (ale nemusíme) ji osmahnout na trošce oleje. Vše smícháme,…
Vychutnejte si křupavou čalamádu z cukety a patizonu, která spojuje svěžest letní zeleniny s dokonale vyváženým sladkokyselým nálevem. Tato barevná a chutná příloha je…
Skvělý guláš z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny se bude skvěle hodit, pokud potřebujete zužitkovat přebytky zeleniny ze zahrádky nebo zeleninu z předchozího…
Patizonové placičky se šunkou a sýrem jsou velmi jednoduché na přípravu a skvělé jako rychlý oběd, večeře či svačina do krabičky. Můžete je jíst jen tak se salátem a…
Výborné pečené masové kuličky s patizonem a dýní jsou rychle připravené a vynikající. Navíc při jejich přípravě spotřebujete případné zbytky zeleniny a masa z lednice.…
Patizon omyjeme a pokud je slupka slabší, pokrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit. Směs sýrů, uzenou papriku, jogurty a vejce vyšleháme, přidáme sůl, bylinky …
Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.Cibuli nakrájíme najemno, dužinu…