 
	
	
Křupavý patizon z trouby
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavý patizon z trouby, obalený v sýrovém trojobalu, vás nadchne snadnou přípravou a výbornou chutí. Nemusíte stát u plotny při smažení. Místo toho stačí vyskládat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 238 kJ / 57 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 2,30 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,30 g | 
| Tuky | 0,30 g | 
| – nasycené | 0,10 g | 
| – nenasycené | 0,15 g | 
| –– mononenasycené | 0,05 g | 
| –– polynenasycené | 0,10 g | 
| ––– omega 3 | 0,00 g | 
| Vláknina | 2,50 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 2 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 10,00 g | 
| – cukry | 3,00 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			 
	
	
Křupavý patizon z trouby, obalený v sýrovém trojobalu, vás nadchne snadnou přípravou a výbornou chutí. Nemusíte stát u plotny při smažení. Místo toho stačí vyskládat…
	
			 
	
Brambory si uvaříme ve slupce a oloupeme. Patizon oloupeme a vyřízneme semínka. Nakrájíme ho na plátky, osolíme a necháme vypotit.Na oleji orestujeme na proužky…
	
			 
	
Patizon rozkrojíme, zbavíme semen a neloupaný nastrouháme nahrubo. Smísíme se solí, utřeným česnekem a vločkami. Z bílků ušleháme sníh a spojíme ho s patizonovou masou.…
	
			 
	
	
Nenápadné "létající talíře" rostoucí na našich zahrádkách jsou velmi tvárnou a chutnou kuchyňskou surovinou s významnými zdravotními benefity. Zkuste je připravit…
	
			 
	
Patizony omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Remosku vymažeme sádlem, vložme patizon, osolíme ho, posypeme kmínem, pokapeme sádlem a upečeme dočervena. Podáváme s…
	
			 
	
Patison dobře omyjeme a lžící vydlabeme co nejvíce dužiny.Semena vyjmeme a vyhodíme. Dáváme pozor, abychom nikde nepoškodili slupku.Cibuli nakrájíme najemno, dužinu…
	
			 
	
patizón ošúpeme a zbavíme jadierok, na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájaný patizón zemiaky vývar alebo vodu a bujón ku koncu varenia pridáme trochu mlieka alebo…
	
			 
	
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
	
			 
	
Máte na zahrádce čerstvý patizon? Připravte z něj snadný a chutný zapečený oběd. Stačí pár běžných surovin a jen trochu času. Krátké orestování na pánvi před pečením…
	
			 
	
Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného…
	
			 
	
Patizon smažený v těstíčku je lahodná úprava této jemné zeleniny. Díky nadýchanému obalu je krásně křupavý a chutný. Skvěle se hodí jako lehký hlavní chod, příloha k…
	
			 
	
Z patizonu odkrojíme svrchu pokličku (jde to hodně ztuha, protože je dost tvrdý), vydlabeme semínka, vnitřek vyložíme plátky slaniny, naplníme směsí, přiklopíme…
	
			 
	
Sytá zeleninová polévka je zjemněná zakysanou smetanou a provoněná koprem a použitým kořením. Není pracná, uvařená je poměrně za chvíli. Pochutnají si na ni dospělí…
	
			 
	
Maso si upravíme na přibližně stejné kusy, cibule si nakrájíme na měsíčky, papriku na proužky a patison na menší čtverečky. V hrnci na sádle osmažíme cibuli do růžova,…
	
			 
	
Patizon oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje nebo sádla dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu…
	
			 
	
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
	
			 
	
Cibuli nakrájíme najemno, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, natrouhaný gothaj, nahrubo nastrouhaný patizon, vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku.…
	
			 
	
Restovaný patizon je jednoduché a chutné jídlo, které vyniká svou jemnou chutí a křupavou texturou. Rychlá příprava z něj dělá skvělou volbu pro lehký oběd nebo večeři.…
	
			 
	
Skvělý guláš z cukety, patizonu, rajčat, brambor a uzeniny se bude skvěle hodit, pokud potřebujete zužitkovat přebytky zeleniny ze zahrádky nebo zeleninu z předchozího…
	
			 
	
Patizon omyjeme a pokud je slupka slabší, pokrájíme na plátky. Osolíme a necháme vypotit. Směs sýrů, uzenou papriku, jogurty a vejce vyšleháme, přidáme sůl, bylinky …
	
			 
	
Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme, pak k ní přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme do zlatova.Patizon oloupeme a zbavíme jadérek. Nastrouháme na hrubém…
	
			 
	
Patizonové placičky se šunkou a sýrem jsou velmi jednoduché na přípravu a skvělé jako rychlý oběd, večeře či svačina do krabičky. Můžete je jíst jen tak se salátem a…
	
			 
	
Dušený patizon na kyselo s koprem je skvělá variace na koprovou omáčku. Příprava je snadná a opravdu rychlá. Bude se skvěle hodit i k vařenému hovězímu masu. Podávejte…
	
			 
	
Smažené řízky z patizonu s česnekovými bramborami s koriandrem se budou skvěle k víkendovému obědu. Patizon je krásně šťavnatý a křupavý a netradičně ochucené vařené…
	
			 
		
	
			 
		
	
			