Patizonová minutka

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

400-500 g patizonu (oloupaný a bez semen)
olej
150 g anglické slaniny (nebo Vahalova, moravská...)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
tymián dle chuti
pepř mletý dle chuti
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
sójová omáčka dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný, vydlabaný patizon pokrájíme na slabší hranolky, které dáme do rozpálené pánve s trochou tuku, osmažit zprudka lehce dozlatova, za občasného promíchání. Během smažení patizon dle chuti dochutíme pepřem, kmínem nebo tymiánovými lístky. Poté k patizonu přisypeme na nudličky pokrájenou slaninu, nasekaný česnek a na kolečka pokrájenou cibuli a dále smažíme do změknutí patizonu a cibule na skus.

  2. Na závěr si směs dosolíme nebo zakapeme sójovou omáčkou dle chuti a můžeme podávat. Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, topinkou, bramborem... dozdobit můžeme nasekanou petrželkou či pažitkou.

Poznámka

Pokud jsme milovníky jater, můžeme se slaninou, česnekem a cibulí, přidat k patizonu osmažit i na nudličky pokrájená očištěná játra (cca 150-200 gramů).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 93 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Patizonová minutka

Tématické fráze: patizonová směs

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít