Jarní pažitková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenTato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Bramborové gnocchi lze připravit s omáčkami na mnoho způsobů a vždy vznikne sytý pokrm plný chuti. Pokud máte rádi žampiony, pak určitě vyzkoušejte recept na gnocchi se…
Přílohové knedlíky, které ocení i bezlepkáři, zvládneme připravit jednoduše a to pouze za pomoci mikrovlnné trouby. Mrkvové knedlíky s mozzarellou mají zajímavou chuť a…
Drobné slané pečivo je skvělou svačinkou ať už na výlety, do práce nebo jen tak, na doma. Pokud máte rádi sýr, tak vás zajisté osloví tyto sýrové hrudky s pažitkou,…
Nejen milovníky bezmasých jídel potěší těstovinový salát s pečeným lilkem a restovaným tofu, posypaný strouhaným sýrem. Skvěle se hodí jako oběd, večeře nebo do krabičky…
Pokud máte rádi pomazánky, určitě vyzkoušejte tuhle dýňovou s pažitkou a křenem. Tato netradiční kombinace chutí je pro podzimní období jako dělaná. Připravte ji na…
Pokud máte rádi holubce, ale nemáte čas na jejich přípravu, připravte jednu velkou holubku. Příprava zabere méně času a výsledek je dokonalý. Omáčka je krásně barevná…
Základem pro úspěšný start do nového dne je bezesporu vydatná a chutná snídaně. Vaječná omeleta s uzeným lososem, plněná sýrem cottage a hojně posypaná čerstvou pažitkou…
Smažené řízečky ze zeleniny jsou skvělou alternativou k masovým řízkům. Jsou křupavé na povrchu, uvnitř jemné a plné chuti. Chutné hlavní jídlo s bramborem, nebo samotné…
Pokud hledáte rychlou a chutnou snídani nebo večeři, vyzkoušejte cuketu na slanině s vejcem. Připravíte ji během pár minut, zašpiníte jen jednu pánev a zároveň tělu…
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které…
Jednoduchá, poctivá a sytá – polévka z čerstvého zelí, brambor a lesních hub vás zahřeje a zasytí. Skvělá volba pro chladnější dny i jako lehký hlavní chod. Vychází z…
Sestavujete sváteční menu a hledáte ten pravý předkrm? Vyzkoušejte tento kuřecí salát s broskví servírovaný v šampusových skleničkách. Spojuje sladké a slané chutě v…
Kdepak chlebíčky! Pod tímto receptem se schovávají pořádné syté chleby obložené mohutnou vrstvou pochutin. Sýr, šunka, vejce - to vše zasytí a přitom bude skvěle…
Brambory si uvaříme ve slupce tak napůl, aby nebyly úplně měkké, scedíme je, necháme trochu vychladnout, abychom je udrželi v ruce a oloupeme. Plech si vymažeme máslem a…
Jidášovo ucho zalijeme studenou vodou a necháme 10-15 minut nabobtnat. Mezitím rozehřejeme máslo a opečeme na něm kousky žampiónů. Zasypeme hladkou moukou, prosmahneme,…
Vytlačíme klobásu a robíme z klobásovej zmesi knedlíčky ( priemer asi 2,5 cm ), ktoré na oleji opečieme zo všetkých strán. Pridáme na tenké kolieska narezanú mrkvu a…
Lilek nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme lžičku soli, promícháme a necháme vypotit. Když pustí vodu, přendáme kostky lilku do cedníku, prolijeme několikrát pod…
Tofu, zemiaky a uhorky nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme prelisovaný cesnak, kečup, sójovú omáčku a smotanu. Dobre premiešame. Ak treba dosolíme ( ja nedosoľujem,…
Ružičky karfiolu krátko, asi 5 min, obvaríme v slanej vode.Všetky prísady na zálievku prešľaháme.Pór nakrájame na kolieska, horčicu natrháme a premiešame v mise. …
V asi 2 - 3 dl vody s Masoxem uvaříme do poloměkka mrkve. Na podložku rozprostřeme tenký plátek (1 - 2) mor. uzeného, na něj položíme přes fólii rozklepaný plátek z…
V asi 2 - 3 dl vody s Masoxem uvaříme do poloměkka mrkve. Na podložku rozprostřeme tenký plátek (1 - 2) mor. uzeného, na něj položíme přes fólii rozklepaný plátek z…
Středně velké, pěkné brambory pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou, osušte a zabalte každou zvlášť do alobalu. Naskládané jen tak na mřížce upečte v troubě asi…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…