Salát s tresčími játry

tejaja Kuchařka: tejaja

Saláty 2 názory

Suroviny

2 hrsti libovolného salátu
1 větší rajče
1 konzerva tresčích jater
1 stroužek česneku
bílý vínny ocet
pažitka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šalát natrháme a rozložíme na tanier.

  2. Na šalát dáme na kocky nakrájanú paradajku a nadrobno nasekaný strúčik cesnaku.

  3. Navrch poulakáme kúsky tresčej pečene, prelejeme olejom z pečene a pokvapkáme vínnym octom. Ak treba dosolíme (ja už nesolím).

  4. Nakoniec bohato posypeme sekanou pažitkou.

  5. Podávame s hriankou alebo tmavým chlebom, podľa svojej chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát s tresčími játry

  • Severinka Severinka

    Také mám tresčí játra ráda, s mamkou si z nich děláme pomazánku, uvaříme vejce na tvrdo, tresčí játra rozmačkáme vidličkou, mírně opepříme a přidáme rozmačkaný žloutek z vajíček, vymícháme spolu a bílky nasekáme a buď je přimícháme ke směsi jater a žloutků a nebo si s nima posypeme už namazané chlebíčky. Používám bílou veku ;-);-);-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Treščiu pečeň milujem, tvoj recept sa mi veľmi páči. (Doteraz som si dávala pečeň len s cibuľou a maslovým chlebom. :-8)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo