Štrúdl s pórkovou náplní

tejaja Kuchařka: tejaja

4 porce Zeleninová jídla 4 názory

Suroviny

500 g pórku
4 housky
400 ml mléka
50 g másla
2 vejce
50 g strouhaného sýra
pažitka
listové těsto
strouhanka
sůl
mletý bílý pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pór nakrájíme na tenučké kolieska. Žemle namočíme v mlieku a vyžmýkame.

  2. Na masle podusíme kolieska póru, pridáme žemle, vajcia, syr a premiešame. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekanú pažitku.

  3. Lístkové cesto rozvaľkáme, posypeme strúhankou, dáme plnku, zvinieme na štrúdľu, na plechu potrieme rozpusteným maslom a pečieme v rúre.

  4. Po vychladnutí pokrájame.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Štrúdl s pórkovou náplní

  • hanes24 hanes24

    :yes:Mám moc rád:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já pórek nemusím, ale něco hodně podobného jsem dělala s brokolicí a tofu a dalo se to sníst :-) Ta zelenina mi fakt dává zabrat :-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Slané náplně dělávám a pórek mám moc ráda, takže závin vypadá dobře:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pórek miluju, čím tenčí, tím lepší. Tyhle typy štrůdlů, koláčů a tak máme rádi :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: štrůdl s porkem porkova napln porková náplň do závinu štrůdl s s pórkem závin s pórkovou náplní slaný štrůdl s porkem náplň z porku recepty štrůdl pórkový závin štrůdl s porkem - recept porková náplň do palačinek