Papriková polévka s pohankou v kachním vývaru

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 50-60 minut 2-3 litry Polévky 4 názory

Suroviny

3 kachní krky
1 cibule
hrst zelených fazolek
2 různobarevné papriky
3-4 koktejlová rajčátka
kus pórku
plátek sádla (nebo olej)
3 hrsti loupané pohanky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžička sušeného zázvoru (nebo větvička čerstvého)
1/2 drůbeží vývarové kostky
pažitka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vyvaříme kachní krky na 1 litr vývaru. Fazolky, papriky a rajčátka nakrájíme na menší kousky, pórek a cibuli na proužky. Do hrnce si dáme proužek sádla (nebo oleje), když je horké dáme na něj cibulku, mírně osmažíme.

  2. Přidáme ostatní připravenou zeleninu a všechno chvilku dusíme. Pak přidáme sójovou omáčku, zázvor, drůbeží kostku, pohanku a promícháme.

  3. Dolijeme vývarem z kachních krků a vaříme do změknutí surovin, je-li třeba dosolíme, vypneme a zasypeme pažitkou.

Poznámka

Improvizace ze zeleniny, která byla momentálně doma(zítra jedu nakoupit), jsme trošku vyjedený. Polévka je v každém případě dobrá, je netradiční a má velmi zajímavou chuť a stojí za vyzkoušení!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Papriková polévka s pohankou v kachním vývaru

Tématické fráze: vyvar recept recepty s pohankou polévka z pohanky papriková polévka polevka s pohankou recept z pohanky vývar zeleninový vývar s pohankou polévky vývar recepty z pohanky polevka s kachními droby polévka z kachního vývaru krůtí krky recept krůtí krk recept recept na polévku z pohanky co s kachními droby vývar z kachních drůbků co s kachnim krkem vyvarova polevka z kachny jak dlouho varit kachni krky