

Bylinková kuřecí játra na česneku s olivami
Suroviny 4 porce
- 500 gr kuřecích jater
- 3 stroužky česneku
- 1 balíček zelených oliv s papričkou
- 1 zakysaná smetana bylinky a česnek (ochucená)
- 1 střední cibule
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
- pažitka
Postup přípravy receptu
Cibulku a česnek si nakrájíme na jemno a dáme na olej orestovat dozlatova. Na cibulku přidáme nakrájené olivy a trošku osmahneme.
Přidáme na drobno nakrájenou pažitku, nakrájená drůbeží játra, opepříme, podlijeme vodou a cca 20 minut dusíme do měkka. Pak játra osolíme.
Kysanou smetanu trošku zředíme mlékem, přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky, rozmícháme a touto záklechtkou zahustíme, ale ne moc.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s houskovým knedlíkem, nebo s rýží.
DOBROU CHUŤ !!
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bylinková kuřecí játra na česneku s olivami
-
Super oběd dneska :) Moc sme si pochutnali.
-
Děkuju Vám všem za bodíky a komentáře
-
Prima. Jako Jana, olivy bych vynechal. Ale máš pravdu. Každému jak chutná. +bodík 6
-
Jani, já mám olivy rád, tudíž jsem si je přidal ... koneckonců každý si muže uvařit dle sebe, nemám - li pravdu
-
Na česneku ano, olivy byh nepřidávala.
-
Tome, to může být dost chutný
a bylinky nic nezkazí, naopak
Dávám ti 4.bod
-
Jejda
zase hezký recept na vnitřnosti,které máme moc rádi
Ukládám a třetí bodík posílám
+1