Pomazánka z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánka z červené řepy je barevná, svěží a plná chuti. Kombinace jemné Lučiny, strouhaného sýra a nasládlé řepy vytváří lahodný krém, který ozvláštní každé pečivo.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomazánka z červené řepy je barevná, svěží a plná chuti. Kombinace jemné Lučiny, strouhaného sýra a nasládlé řepy vytváří lahodný krém, který ozvláštní každé pečivo.…
Této výborné šťavnaté sekané dodává chuť dozlatova osmažená cibulka, česnek, majoránka a pažitka. Všechny suroviny smícháme a řádně prohněteme, můžeme se směsí i párkrát…
Kuřecí stehenní řízky (pokud možno i s kůží), očistíme a nakrájíme na velikost soust. Maso osolíme, poprášíme paprikou a nakonec škrobem nebo hladkou moukou. V hluboké…
Kuřecí rarášci v křupavém kabátku zaujmou na první sousto. Podávat je můžete s oblíbenou přílohou jako hlavní chod nebo jako slané mlsání třeba k pivu. Vyjímat se budou…
Slané šátečky, plněné náplní z Lučiny, oliv a česneku, posypané sezamovými a lněnými semínky, vás překvapí svojí skvělou chutí a sklidí úspěch u všech vašich strávníků,…
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Dochází vám nápady, co neustále vařit? Přinášíme vám recept, kterým nakrmíte celou rodinu a nestrávíte u plotny celý den. Špecle na anglické slanině doplněné trochou…
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku jsou chutným a křupavým pokrmem, který spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s lahodným sýrovým těstem. Kombinace sýrového těstíčka a…
Tvaroh je skvělý základ pro přípravu pomazánky. Konzistenci upravíme trochou jogurtu, chuť pomazánce dodáme česnekem a pažitkou. Na závěr pomazánku dochutíme vařeným…
Bramborák neboli jihočeská cmunda je jedno z nejoblíbenějších lidových jídel. Původně určitě byla skromnější, bez sýru i uzeniny a dochucovadel. Stačí brambory, česnek,…
Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku.…
Květák rozebereme na růžičky a brambory nakrájíme na kostky, obojí na přibližně velké kousky. Květák i brambory uvaříme ve slané vodě do měkka, ale nerozvaříme.Mezitím…
Staročeská bramboračka sklínka dostala svůj název podle toho, že není ničím zahuštěná. Polévka je sytá díky kroupám a bramborám. Kořenová zelenina s cibulí, restovaná na…
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický…
Pokud si s kapustou zatím moc nevíte rady, připravte karbanátky. Šťavnaté a dobře ochucené placičky z kapusty a masa jsou velmi chutné. Můžete je usmažit, nebo ve…
Quinoa patří mezi obiloviny, které tu jsou odpradávna, jen jsme ji v kuchyni na nějaký čas nedali prostor. Vyzkoušejte tuto drobnou obilovinu plnou prospěšných látek…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené brambory a kukuřici. Orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem, povaříme, pak rozmixujeme a…
Netradiční pomazánka z vařených brambor v sobě kombinuje chutě lehce pikantní a zeleninové. Hodí se jak na křupavé a česnekem potřené topinky, tak i na jemný toast nebo…
Dobrá pomazánka nás může zachránit, když nevíme co ke svačině, nebo večeři. Jednoduchou hermelínovou pomazánku s vajíčky můžeme namazat i na jednohubky, nečekanou…
Toto výborné jídlo plné zeleniny, bylinek a vepřového masa se hodí i pro děti. Díky přípravě v tlakovém hrnci bude maso rychle měkké. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou…
Večeře hotová během pár minut, to jsou nesmrtelné špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, jejíž chuť můžete pozměnit použitím různých sýrů. Jednoduché jídlo, s jehož…
Menší řízky ze smaženého, drobně krájeného kuřecího masa ve vaječném těstíčku mají jemnou chuť. Nejsou pracné, ani jejich příprava není zdlouhavá, a výsledek je nejen…
Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Papriku nakrájíme na drobné kousky, pažitku nasekáme najemno. Vejce rozšleháme se solí a pepřem. Přidáme pažitku a papriku.Pánev lehce vytřeme máslem nebo olejem.…