Ředkvičková pomazánka II.
Recept ještě nebyl hodnocenVelká jarní úroda ředkviček si zrovna říká o maximální sezónní využití. Polévka, salát, jen tak křoupnout k chlebu, nebo připravit výbornou pomazánku. I tady máte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velká jarní úroda ředkviček si zrovna říká o maximální sezónní využití. Polévka, salát, jen tak křoupnout k chlebu, nebo připravit výbornou pomazánku. I tady máte…
Z těsta upečeme mističky (na formě na košíčky) a necháme vychladnout.Máslo utřeme se solí a pažitkou do pěny, pak lehce vmícháme na kostičky nakrájený Hermelín a touto…
Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, důkladně opereme a necháme okapat. Potom ho natrháme na menší kousky.Zálivku připravíme tak, že zakysanou smetanu, hořčici…
Kuřecí rarášci v křupavém kabátku zaujmou na první sousto. Podávat je můžete s oblíbenou přílohou jako hlavní chod nebo jako slané mlsání třeba k pivu. Vyjímat se budou…
Mensie zemiaky v supke poriadne ocistime a nakrajame na vejar, posolime, pokorenime a poolejujeme a dame na plech piect.Bryndzu zmiesame s kyslou smotanou podla chute,…
V jednoduchosti je krása a u pomazánek to platí dvojnásob. Čerstvý, najemno nastrouhaný křen a nakrájenou cibulku zjemníme krémovým sýrem a zakysanou smetanou, pak už…
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně…
Kromě zážitků si vozíme z dovolených i recepty, které nám připomenou krásné chvíle i ochutnávání zahraničních specialit. I obyčejné brambory mohou pak být součástí…
Nejdříve si připravíme maso. Kuřecí řízky si naporcujeme na medailonky (tak aby to vycházelo kusově na 8 tortil), mírně naklepeme, půlku medailonků posolíme, obalíme v…
Večeře hotová během pár minut, to jsou nesmrtelné špagety s kuřecím masem a sýrovou omáčkou, jejíž chuť můžete pozměnit použitím různých sýrů. Jednoduché jídlo, s jehož…
Jednoduchou a bleskurychle připravenou smetanovo-sýrovou omáčkou můžete vylepšit nejenom drůbeží maso. Bude se hodit ke všem druhům jemného a libového masa. Zkuste…
Pro milovníky zeleniny a zdravého stravování, je zde návod na zapečenou rýži, která je plná chutí a vůní. Ideálně připravená z čerstvých sezonních surovin. V troubě, jí…
Kuře na paprice mají rádi nejen děti, ale také dospělí. Kombinace jemného a chutného kuřecího masa a jemné smetanové omáčky, podávané s těstovinami, potěší svojí chutí a…
Vodu s octem vložíme do malé misky a zakryté zahříváme v MT při plném výkonu do bodu varu. (asi 1/2-3/4 minuty). Vejce rozklepneme (žloutek propíchneme) a pak necháme…
Široké nudle vyráběné podle tradičního italského receptu z čerstvých vajec a kvalitní mouky se skvěle hodí k masovými omáčkám i lehkým zeleninovým receptům. Užijte si…
S příchodem jara a hezkých dní rádi zpestříme jídelníček salátem z čerstvé zeleniny. Salátová okurka a křehké ředkvičky zalité hustou kysanou smetanou jsou tou správnou…
Výborných polévek, které zasytí i ten nejhladovější žaludek, není nikdy dost. Připravte k obědu nebo k lehké večeři tuto zeleninovou, do které přidáte i svěží a lehce…
Vařené brambory dáme na talíř, zakápneme olejem, na ně položíme rozkrojený Hermelín řeznou plochou dolů, potřeme kečupem nebo hořčicí, poklademe cibulí a dáme na 2…
Plněné tortilly získávají čím dál více na oblíbenosti a není se čemu divit. Pokud koupíte hotové placky, stačí je naplnit a během chvilky máte hotovo. Zkuste si…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme…
Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Na svěží jarní krupičkové polévce si opravdu pochutnáte a krásně zasytí. Polévku, plnou mladé jarní zeleniny, podáváme s kolečky…
Červenou řepu uvaříme doměkka.Poté ji oloupeme a pokrájíme na menší kousky.Cibuli drobně nakrájíme a dáme do hrnce, ve kterém jsme rozehřáli lžíci oleje. Po chvíli…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…