Cuketový "tatarák"
Recept ještě nebyl hodnocenCuketový tatarák je zeleninová dobrota, kterou snadno připravíme třeba jako letní večeři. Základem je větší cuketa. Nastrouhanou nebo drobně nakrájenou zeleninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketový tatarák je zeleninová dobrota, kterou snadno připravíme třeba jako letní večeři. Základem je větší cuketa. Nastrouhanou nebo drobně nakrájenou zeleninu…
Maso nakrájíme na malé kousky přibližně 1x1cm, přidáme nadrobno nasekanou cibulku a bylinky, smícháme s ostatními surovinami a necháme chvíli odležet. Na pánev s…
Květák rozebereme na růžičky a brambory nakrájíme na kostky, obojí na přibližně velké kousky. Květák i brambory uvaříme ve slané vodě do měkka, ale nerozvaříme.Mezitím…
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…
Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický…
Hrášková polévka má krásně zelenou jarní barvu a také velice jemnou chuť. Polévku plnou spousty prospěšných látek zvládnete uvařit za dvacet minut. Před podáváním ji…
V jednoduchosti je krása a u pomazánek to platí dvojnásob. Čerstvý, najemno nastrouhaný křen a nakrájenou cibulku zjemníme krémovým sýrem a zakysanou smetanou, pak už…
Maso si nakrájíma na plátky, naklepeme a potřeme směsí soli, prolisovaného česneku a oleje. Dáme do lednice odpočinout (i den dopředu). Očistíme brambory a cibuli,…
Velká jarní úroda ředkviček si zrovna říká o maximální sezónní využití. Polévka, salát, jen tak křoupnout k chlebu, nebo připravit výbornou pomazánku. I tady máte…
Výbornou a svěží pomazánku připravíte snadno z pomazánkového másla, sušených rajčat a balkánského sýru. Trochu česneku a nasekané voňavé bylinky dodávají pomazánce tu…
Vodu přivedeme k varu, osolíme, vsypeme pohanku, necháme přejít varem, pak zabalíme do utěrky a dáme do peřin a necháme nabobtnat.Pórek nakrájíme ne nudličky a spaříme…
Brokolici si povaříme ve slané vodě, pak ji přecedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na drobnější kousky do misky. Na pánvi na másle osmažíme cibulku, přidáme…
Lehce štiplavá česneková pomazánka z tvarohu je jednou z nejoblíbenějších pomazánek. Její chuť si vychutnáte na čerstvém chlebu, ozdobeném zeleninou nebo na jednohubkách…
Palačinky jsou vděčným obědem, či večeří. Připravit je můžeme na mnoho různých způsobů, skvěle chutnají i na slano. Vyzkoušejte palačinky, pomazané tvarohovým pažitkovým…
Výborných polévek, které zasytí i ten nejhladovější žaludek, není nikdy dost. Připravte k obědu nebo k lehké večeři tuto zeleninovou, do které přidáte i svěží a lehce…
Nastavovaná kaše s kroupami, provoněná majoránkou a česnekem s osmaženou cibulí, je vydatnou přílohou třeba k opečenému uzenému masu, volskému oku nebo si ji můžeme…
Vypracujeme si křehké těsto a dáme jej cca na 1 hod. odležet do chladničky. Mezi tím si ovaříme brokolici (já ji pařila v parním hrnci 10 minut) a ihned schladíme…
Nejprve si rozválíme těsto asi na 1 cm. Maso, které jsme marinovali v oleji s česnekem a v bylinkách, vyjmeme a zprudka opečeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na…
Kedlubna je šťavnatá zelenina, která je na jaře ke sklizni často jako první, tak proč si z ní nepřipravit lahodný salát plný vitamínů. Díky našemu receptu ji využijete…
Variací na knedlíky je nespočet. Vyzkoušejte knedlíky podle našich sousedů, z rakouského Tyrolska. Špekové knedlíky s cibulí a petrželí si zajisté zamilujete. Konzumovat…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Levné bramborové jídlo našich babiček zná jistě každý. Brambory můžeme podávat jako samostatný chod, případně poslouží jako příloha k pečenému masu. Přidání křenu posune…
Maso nakrájíme na kostky, dáme do misky, přidáme všechny suroviny s nakrájenou cibulí, kromě zeleniny a mouky. Řádně promícháme a dáme do druhého dne do lednice…
Vajíčkové pomazánky patří mezi nejoblíbenější. Přidáním nejrůznějších ingrediencí si je můžeme doladit dle své chuti. Jejich uplatnění je široké od večeře nebo školních…