Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí křídla očistíme, osolíme a zlehka opepříme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, promícháme a zprudka opečeme na 2 lžících másla. Podlijeme mírně vodou,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí křídla očistíme, osolíme a zlehka opepříme, zaprášíme mletou paprikou, přidáme protlak, promícháme a zprudka opečeme na 2 lžících másla. Podlijeme mírně vodou,…
Zapečené těstoviny jsou skvělou volbou pro rychlý a vydatný oběd či večeři. Kombinace jemně propečených těstovin a zlatavé sýrové krusty potěší každého milovníka dobrého…
Lehký, osvěžující a plný barev. Zeleninový salát je vhodnou přílohou k pečeným nebo grilovaným masům. Je také ideální jako zdravý oběd nebo večeře v letních dnech.…
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ve větší pánvi rozpálíme sádlo až se z něj začne lehýnce kouřit, na něm osmahneme kotlety 3 minuty z…
V misce smícháme očištěná kuř. játra vcelku s vejcem, solí, kapkou worcesteru a troškou staročeského koření a necháme uležet. Kuře vykostíme, plát masa rozložíme a…
Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce, přebytky otřepeme.Rozehřejeme velkou pánev, rozpálíme sádlo a až se z něj začne lehounce kouřit, osmahneme…
Losos patří v naší kuchyni k nejvíce oblíbeným rybám. Jeho tučnější maso je lahodné a potřebuje jen minimum dochucování. Vystačí si jen se solí, pepřem a citronem.…
Tento originální způsob úpravy ředkviček vás velmi mile překvapí. Po dokončení zjistíte, že opravdu voní a chutnají jako pravé houby. Na jaře tak už nikdy nemusíte…
Maso nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a sypneme drceným kmínem. Každý plátek rozřízneme asi na 3 kousky, které z obou stran obalíme v Solamylu a dáme…
Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem , promneme a dobře promícháme s masem, drobně nakrájenou cibulí, vejcem, jogurtem, pepřem, solí a dvěma lžícemi hladké mouky.…
Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře…
Voňavé masové závitky plněné slaninou, cibulí a kysaným zelím jsou jako stvořené pro milovníky tradiční kuchyně. Při pečení se chutě krásně propojí a vznikne syté jídlo,…
Vejce rozšleháme, osolíme, na každé přidáme 1 lžíci studené vody a na trošce oleje upečeme omeletu, kterou necháme vychladnout.Plát masa osolíme, opepříme, okořeníme…
Nudle se žampiony a restovaným kuřecím masem voní po česneku a sušené bazalce. Ideální jídlo pro jednoho, pokud si chcete uvařit rychlou a snadnou večeři. Smetana…
Příprava: Mleté maso promísíme s mlékem, vejcem, strouhankou, okořeníme a osolíme. Oloupanou cibuli usekáme, česnek utřeme se solí a mrkev nastrouháme. Všechny tyto…
Kuřecí řízek z jedné strany nařízneme a naklepeme. Na plátek vložíme dva kousky anglické slaniny a proužky tvrdého sýra. Osolíme a opepříme. Potom plátek přehneme a…
Chcete vyzkoušet recept na vymazlenou dýňovou polévku s opečenou ciabattou, parmezánem a šalvějovými lístky? Autorství této polévky je přisouzeno jedné ze světových…
Šťavnatý vepřový steak plněný pórkem s aromatem slaniny, doplněné bohatou sýrovou omáčkou se stane jistě vaším oblíbeným jídlem. Jako přílohu můžete zvolit jakkoliv…
Důkladně vyčištěné jehněčí maso si na čtyři hodiny necháme odležet ponořené ve vychladlém zeleninovém vývaru se zeleninou (petržel i s natí, celer, mrkev, cibule). …
Ze všech přísad našleháme těstíčko, pro lepší konzistenci můžeme přidat nebo část mouky nahradit solamylem.Plátky kýty obalíme a necháme uležet přes noc.Prášek do pečiva…
Šťavnaté kuřecí maso, voňavé žampiony a sladký hrášek tvoří skvělou kombinaci, která chutná celé rodině. Tento rychlý a snadný recept se hodí jak na běžný oběd, tak na…
Na másle (oleji) osmahneme nasekaný česnek a nakrájené zelí, zalijeme vývarem, povaříme, ochutíme. Zvlášť si uvaříme těstoviny. Do polévky můžeme přidat vyškvařenou…
Hrnec Szekely je sytý maďarský pokrm z vepřového masa, kysaného zelí a zakysané smetany, který svou chutí připomíná kombinaci guláše a segedínské omáčky. Jak už samotný…
Nejdříve si spaříme zelné listy, můžeme i chvilku povařit a necháme je trochu zchladnout. Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Tyto…