Zadělávaný lehce pikantní květák
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěnou mrkev a květák nastrouháme na hrubém struhadle, šalotku nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu (dala jsem i…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěnou mrkev a květák nastrouháme na hrubém struhadle, šalotku nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu (dala jsem i…
Z každého kuřecího prsa uděláme dva plátky, které osolíme a okořeníme. V hlubší pánvi zahřejeme olej s máslem a plátky lehce poprášené moukou opečeme z obou stran.Maso…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a zpěníme na oleji. Přimáčkneme lisem stroužky česneku, když se rozvoní, zasypeme pokrájeným hovězím masem. Restujeme do doby, než maso pustí…
Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci oleje a ingredience na marinádu, dobře promícháme, uzavřeme a v chladu marinujeme, nejméně 30…
Maso nakrájíme na větší kousky, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci oleje a ingredience na marinádu, dobře promícháme, uzavřeme a v chladu marinujeme, nejméně 30…
Šilháte už hlady a nevíte, co rychle připravit k obědu? Vyzkoušejte tyto snadné těstoviny s pestem. Porce těstovin je uvařená během pár minut, které využijete na…
Zeleninu i žampiony očistíme. Mrkev nahrubo nastrouháme, žampiony nakrájíme na plátky, menší kapustičky překrojíme na poloviny a větší na čtvrtiny.Do hrnce dáme máslo,…
Fazole použijeme jaké máme. Bílé, červené… je to jedno. Namočíme je přes noc do vody.Fazole propláchneme a dáme vařit s jednou oloupanou cibulí, oloupanými stroužky…
Květák omyjeme a rozdělíme na růžičky. Větší kousky můžete ještě překrojit. Mrkev očistit a nastrouhat na tenké dlouhé nudličky. (Takové jakoby špagety) Červenou…
Vejce na oleji osolíme a usmažíme. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme 2 lžičkami hořčice Vejce rozdělíme na dva díly a dáme je na potřené plátky. Z…
Do mísy rozdrobíme droždí a promícháme s cukrem, až se droždí rozpustí, přilijeme vlahé mléko s rozkvedlaným žloutkem a vajíčkem. Přidáme rozpuštěné máslo, sůl, pepř a…
Ravioli jsou typickou italskou pochoutkou podávanou jako jeden z předkrmů. Recept na domácí ravioli s lososem a cottage sýrem je chuťově skvěle vyladěný a pokrm přiláká…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, česnek na tenké plátky a cibuli na tenké půlměsíčky. Brambory nakrájíme na silnější půl kolečka, papriku na silnější špalíčky a…
Líčka důkladně očistíme, omyjme a osušíme papírovými utěrkami. Nakrájíme a kousky vetší než na guláš. Špek nakrájíme na kostičky, zeleninu očistíme. Malé cibulky necháme…
Plátky masa naklepeme (nejlépe pomocí potravin. folie). Lehce okořeníme a maličko potřeme hořčicí.Na potřenou stranu klademe kolečka salámu, zavineme do závitku a…
Maso z candáta je velmi jemné a postrádá typický rybí zápach, takže jej ocení i ti, kteří rybám běžně neholdují. Rybě nejvíce sluší snadná úprava na másle a v kombinaci…
Kuřecí křídla rozdělíme v kloubu, očistíme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce je promícháme ve směsi soli, pepře a zázvoru, uzavřeme a dáme 30 minut…
Na pánev do rozehřátého sádla dáme na kostičky okrájený bůček nebo slaninu a necháme opékat. Přidáme kostičky knedlíku a za občasného promíchání je opečeme dokřupava a…
Studený sýrový předkrm s rybou je delikátní kombinací jemného sýra a šťavnaté ryby, která potěší milovníky neobvyklých chutí. Tato svěží varianta předkrmu je ideální…
Rybu nakrájíme na porce, přidáme očištěnou hlavu, jikry, případně mlíčí. Vše zalijeme cca 2 l osolené vody s celým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření.…
Mozečky opereme a odblaníme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme ji zpěnit do velké pánve nebo širšího kastrolu na rozehřáté máslo s olejem.Pak přidáme mozeček,…
Léto je obdobím sklizně cuket. Spousta z nás hledá inspiraci co z této zeleniny připravit, neboť úroda je vždy opravdu velká. Vsaďte na krémové rizoto na italský způsob,…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…