

Květáková omeleta
Suroviny 1 porce
- 200 g květáku - krátce předvařený v osolené vodě
- 1 jarní cibulka nebo malá cibule
- 20 g uzeniny dle vlastní chuti: salám, slanina
- 20 g sýru Niva, nebo jiný výrazný sýr
- máslo nebo olej
- sůl
- pepř mletý nebo jiné koření (muškátový oříšek)
- 2-3 rozšlehaná vejce, dle velikosti
Postup přípravy receptu
Krátce povařený květák v osolené vodě scedíme, necháme okapat, pokrájíme.
Na kousku rozehřátého másla v pánvi osmažíme pokrájenou uzeninou s cibulkou, opepříme.
Vše pak zalijeme osolenými vejci, posypeme sýrem, ztlumíme oheň a pod poklicí krátce necháme vejce srazit a sýr rozehřát.
Podáváme ihned, například s bramborem, zeleninou nebo čerstvým pečivem.
Pokud vynecháme uzeninu, máme i rychlý bezmasý pokrm.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Květáková omeleta
K receptu nejsou žádné komentáře.