Polévka z hovězích oháněk Sop buntut
Recept ještě nebyl hodnocenVaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky (medailonky), těstíčko si připravíme smícháním suchých surovin a pak dolejeme vodu. Konzistence by měla být taková napůl…
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme na kostičky, druhou na kolečka. Kostičky cibule orestujeme v hrnci na dvou lžících oleje, přisypeme rozinky, zalijeme vývarem a povaříme…
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Dno pekáčku poklademe plátky anglické slaniny, na to naložíme maso to přikryjeme opět anglickou slaninou. Mandarinky necháme okapat…
Do hrnce dejte vodu a sůl, uveďte do varu. Přidejte fazolky a vařte, až jsou měkké. Proceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.Rozpusťte máslo, přidejte…
Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou.…
Nejdříve omyjeme brambory, nakrájíme na čtverečky. To samé uděláme s masem a pak i se zeleninou. Vše přidáme do pekáče.Poté osolíme , opepříme , přilijeme olej a přidáme…
Připravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran…
Připravíme mísu, do které dáme maso a všechny ingredience. Rukama promačkáme.Připravíme větší pánev. Kápneme na ni olej a zprudka restujeme koule masa ze všech stran…
Brambory, cibuli a česnek nastrouháme, přidáme žloutky, zelenou cibulku, prášek do pečiva a solamyl. Všechny suroviny promícháme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpálíme…
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké,…
Syrové brambory oškrabeme a spolu s česnekem nastrouháme najemno(robot). Zalijeme mlékem, přidáme vejce, strouhanku, dochutíme solí, pepřem, majoránkou. Formu na…
Sáček se štíhlými nudlemi rozstřihneme a dáme ohřát na 1-2 minuty do mikrovlnky ( pak jdou nudle od sebe pěkně oddělit a nelámou se). Smícháme se všemi ingrediencemi a…
Filety mořské tresky omyjeme a osušíme, zakapneme citronovou šťávou a posypeme pepřem a kmínem. Hnědé žampiony omyjeme, pokrájíme na malé plátky. Řapíkatý celer…
Nejprve si dáme vařit oloupané brambory. Mezitím si nakrájíme kotletku na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Kotlety…
Očištěný celer nakrájíme na 0,5-0,8 cm kolečka. Smícháme marinádu a celer marinujeme 1-1,5 hodiny. Smícháme pivo, žloutek, koření a nakonec přidáváme mouku. Z bílku…
1. V hrnci rozehřejeme kousek másla, přidáme cibuli nadrobno a česnek na plátky, krátce osmahneme. Přidáme očištěný chřest, nakrájený na kousky, zase krátce osmahneme,…
Nejprve připravíme palačinky. Uvaříme maso spolu s kořen. zeleninou. Dále očístíme a nakrájíme špenát, žampiony. Vložíme do pánve s trochou oleje a dusíme. Po chvíli…
Očištěné mrkve a křen nastrouháme najemno.Červenou cibuli a jarní cibulku jemně nakrájíme, nasypeme k mrkvi, ochutíme, přidáme žervé nebo krémový sýr a umícháme…
Listový špenát nasekáme na kousky a na lžíci oleje orestujeme na pánvi do měkka. Osolíme a opepříme. Vejce uvaříme na tvrdo.Kotletku podélně rozkrojíme, aby vznikla…
Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka.Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa,…
Dáme vařit řepu do osolené vody se lžící octa. Vaříme cca 50 minut doměkka.Uvařenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády z vinného octa,…
Zeleninu, vajíčka a šunku pokrájíme, dochutíme a přidáme majonézu. Máslo si necháme změknout, přidáme trošku soli, na drobno pokrájenou petrželku, prolisovaný česnek a…
Z kapra odstraníme kůži, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme, opepříme.…