Bylinkové rohlíčky

apfele Kuchařka:

Slané pečivo 1 názor

54

Suroviny

500 g hladké mouky
1 droždí
200 ml mléka
1 lžička cukru (na kvásek)
2 lžičky soli
špetka pepře
5 lžic oleje
4 lžičky jemně sekaných bylinek:
bazalka
oregano
majoránka
petrželka
1 vejce na potření
kmín nebo hrubá sůl na posypání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek, který necháme 10-15 min stát na teplém místě.

  2. Poté ho přilijeme ke zbylé mouce a soli.

  3. Přidáme pepř, plej, 100 ml oleje, bylinky a vypracujeme hladké tužší těsto.

  4. Uložíme ho na teplé místo a necháme kynout cca 45-60 minut.

  5. Těsto rozválíme a rádílkem ho rozdělíme na trojúhelníky, které klasicky stáčíme do tvaru rohlíčku.

  6. Rohlíčky přeneseme na plech a necháme ještě 15 minut kynout.

  7. Pečeme cca 25 minut na 180 stupňů.

Poznámka

Zdroj: časopis Snadné vaření

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bylinkové rohlíčky

  • verczaaa verczaaa

    Děkuji za recept, rohlíčky se povedly :) Jen jsem dovnitř dala rozmačkaný česnek s trochou zakysané smetany, nemělo to chybu ;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo