Svíčková z jazyka

jafin Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

56

Suroviny

3 vepřové jazyky
mrkev
celer
petržel
cibule
olej
sůl
pepř
2 ks nového koření
1 bobkový list
kousek slaniny
hořčice
mléko
mouka
citrón
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem, novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou.

  2. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky.

  3. Zeleninu i s vývarem rozmixujeme.

  4. V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou.

  5. Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem.

  6. Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Svíčková z jazyka

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    S rajskou a knedlíkem je taky výborný.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    spagetka::-8:-8:-8 Jsem fakt blbá:-8 dík..;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: Jani, máš to ale přesně v tom receptu popsané, kdy loupat ;-) - vždy po uvaření a teplý (tak je to snadnější), jinak já vařím jazyk tak 30 min. asi.... Sakra vidíš, už jsem ho dlouho nedělala, :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani, můžeš mi ty, nebo někdo napsat, jak dlouho vařit ten jazyk v tlakáči? A kdy je loupeme? Díky!!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Opět něco, co mi uniklo a musí to být skvělé!! Když můžeme dělat "svíčkovou" z jater, proč ne z jazyka? Viděla jsem ho u řezníka minulý týdem a v hlavě jsem vzpomínala, co bych z toho mohla utvořit, tak už vím!!:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jani,dělávám také a opravdu je jídlo moc dobré:-pMusím ale jazyků nachystat víc,vždy se něco stihne uzobat:-Onež je výsledný pokrm na talíři;-):-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • lecinka lecinka

    Dělala jsem dle receptu a všichni si pochutnali:-p:-p ..doporučuji vyzkoušet:yes::yes:

    Odpovědět

  • sidera sidera

    Uvařené jazyky jsem obalila ve směsi koření na svíčkovou a na několik hodin nechala odležet se zeleninou. Potom jsem vše udusila v troubě jako klasickou svíčkovovou a zahustila moukou ve smetaně.:-p:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo