

Svíčková z jazyka
Suroviny
- 3 vepřové jazyky
- mrkev
- celer
- petržel
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- 2 ks nového koření
- 1 bobkový list
- kousek slaniny
- hořčice
- mléko
- mouka
- citrón
Postup přípravy receptu
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem, novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou.
Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky.
Zeleninu i s vývarem rozmixujeme.
V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou.
Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem.
Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Svíčková z jazyka
-
S rajskou a knedlíkem je taky výborný.
-
spagetka:
Jsem fakt blbá
dík..
-
Jana Remkova: Jani, máš to ale přesně v tom receptu popsané, kdy loupat
- vždy po uvaření a teplý (tak je to snadnější), jinak já vařím jazyk tak 30 min. asi.... Sakra vidíš, už jsem ho dlouho nedělala,
-
Jani, můžeš mi ty, nebo někdo napsat, jak dlouho vařit ten jazyk v tlakáči? A kdy je loupeme? Díky!!
-
Opět něco, co mi uniklo a musí to být skvělé!! Když můžeme dělat "svíčkovou" z jater, proč ne z jazyka? Viděla jsem ho u řezníka minulý týdem a v hlavě jsem vzpomínala, co bych z toho mohla utvořit, tak už vím!!
-
Jani,dělávám také a opravdu je jídlo moc dobré
Musím ale jazyků nachystat víc,vždy se něco stihne uzobat
než je výsledný pokrm na talíři
+
-
Dělala jsem dle receptu a všichni si pochutnali
..doporučuji vyzkoušet
-
Uvařené jazyky jsem obalila ve směsi koření na svíčkovou a na několik hodin nechala odležet se zeleninou. Potom jsem vše udusila v troubě jako klasickou svíčkovovou a zahustila moukou ve smetaně.