Svíčková z jazyka

jafin Kuchařka:

Pokrmy z vnitřností 8 názorů

56

Suroviny

3 vepřové jazyky
mrkev
celer
petržel
cibule
olej
sůl
pepř
2 ks nového koření
1 bobkový list
kousek slaniny
hořčice
mléko
mouka
citrón
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem, novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou.

  2. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky.

  3. Zeleninu i s vývarem rozmixujeme.

  4. V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou.

  5. Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem.

  6. Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Svíčková z jazyka

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    S rajskou a knedlíkem je taky výborný.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    spagetka::-8:-8:-8 Jsem fakt blbá:-8 dík..;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: Jani, máš to ale přesně v tom receptu popsané, kdy loupat ;-) - vždy po uvaření a teplý (tak je to snadnější), jinak já vařím jazyk tak 30 min. asi.... Sakra vidíš, už jsem ho dlouho nedělala, :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jani, můžeš mi ty, nebo někdo napsat, jak dlouho vařit ten jazyk v tlakáči? A kdy je loupeme? Díky!!

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Opět něco, co mi uniklo a musí to být skvělé!! Když můžeme dělat "svíčkovou" z jater, proč ne z jazyka? Viděla jsem ho u řezníka minulý týdem a v hlavě jsem vzpomínala, co bych z toho mohla utvořit, tak už vím!!:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jani,dělávám také a opravdu je jídlo moc dobré:-pMusím ale jazyků nachystat víc,vždy se něco stihne uzobat:-Onež je výsledný pokrm na talíři;-):-p+:yes::yes:

    Odpovědět

  • lecinka lecinka

    Dělala jsem dle receptu a všichni si pochutnali:-p:-p ..doporučuji vyzkoušet:yes::yes:

    Odpovědět

  • sidera sidera

    Uvařené jazyky jsem obalila ve směsi koření na svíčkovou a na několik hodin nechala odležet se zeleninou. Potom jsem vše udusila v troubě jako klasickou svíčkovovou a zahustila moukou ve smetaně.:-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: svíčková recept jak zahustit svíčkovou svíčková čím zahustit svíčkovou jak zahustit omacku svíčková v papiňáku řídká svíčková sražená svíčková jak vařit v papiňáku čím zahustit krém řídká omáčka pecena kureci jatra jak zahustit krém zahustit svíčkovou recept na svíčkovovou jak loupat jazyk veprovy jazyk recept čím zahustit řídký krém pokrmy ze svickove přidáme rozmixovanou zeleninu a vaříme

Zapomněl/a jsem heslo