

Krůtí závitky ve vinné omáčce
Suroviny
- 0,5 kg krůtích prsíček
- 100 g mrkve
- 100 g špenát(protlak)
- bazalka
- sůl
- pepř
- 40 g másla (nebo kvalitní olej)
- 1,25 dl suchého bílého vermutu
- 1 polévková lžíce pikantní hořčice
- 2 dl kysané smetany
- 1 dl zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu
Prsíčka rozložíme na plát, jemně naklepeme přes folii, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Potřeme špenátovým protlakem, poklademe hranolky mrkve a stočíme do rolády.
Opečeme na másle, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem a vermutem a dusíme. Podléváme vývarem nebo horkou vodou.
Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme hořčici smíchanou se smetanou a mírně provaříme. Roládu nakrájíme a podáváme přelitou omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Maso také můžeme rozdělit na menší plátky, doba dušení se tím zkrátí. Špenát a mrkev pak rozdělíme podle počtu plátků.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí závitky ve vinné omáčce
-
Vybusna
, Oli, recept jsen si šoupla k oblíbeným
-
spagetka...vazne nie....aspon u nas to s ryzou neslo. dali sme ju s taniera dolu a jedli s chlebom....mnam, keby si len vedela ako sa s nim fantasticky ten tanier vytieral. k tej ryzi dorobim nejaku indiu narychlo a k tej jednej porcii co nam ostala, bude stacit ten chlieb. ale jedlo je fakt bajecne. 1 je zasluzena. napadlo by ta do zavitku vlozit mrkvu a spenat...mna teda v zivote...a este k tomu aj bazalku...fakt prijemne jedlo.
-
Docela se divím, že ti ta rýže nechutnala, já myslela, že by to šlo
, tak kolínka? Jinak s tím sherry ....
divím se, že jste to manžel i ty přežili
-
prilohu som zvolila uplne katastrofalne....sypku ryzu basmati...a aj keby bola lepkava azijska, tak by to bolo jedno. skratka ryza nie. k masu by sa hodila, ale nie k tejto omacke. najviac by sa mi mozno ako priloha hodila nejaka cestovina, ale pride mi to take barbarske
. preclik s cim to podavas ty? mozno by som skusila tarhonu, alebo kuskus. No napriek tej prilohe, zavitky a omacka boli skvele. aha a este...susenu bazalku nemam, iba cerstvu, tak som na morcacinu polozila priamo cerstve listky a miesto vermutu som vliala suche sherry. moj muz skoro na zracu vysiel, ked videl ako jeho archivnu znacku lejem do omacky