Zeleninová polévka s flíčky
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.Pak vložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu očistíme, nakrájíme na velmi malé kostičky a osmažíme v hrnci na rozehřátém másle (nepřepálit).Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 10 minut.Pak vložíme…
Filety ze pstruha očistíme – pinzetou odstraníme zbytky kostí, které přejetím rukou po filetu ucítíme. Z obou stran filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme, bohatě…
Na plátku másla orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené mrkve, petržel a dýni. Osolíme, opepříme, přidáme půl lžičky majoránky a celý…
Bílý chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na kostky a zvlhčíme octem - rozumně. Petrželku, kapary, česnek a ančovičky nadrobno nasekáme a v hmoždíři nebo pro urychlení mixérem…
Nejprve připravíme směs na obalení. Promícháme strouhanku s nastrouhanou kúrou z citronu, parmezánem a jemně nasekanou petrželí. Sýr naporcujeme, obalíme v hladké mouce,…
Cibuli, česnek a bazalku nakrájíme najemno. Maso promícháme rukama se všemi uvedenými surovinamy a vytvarujeme tvar šišky. Dáme do pekáče, podlejeme vodou, přidáme máslo…
Do misky nalijeme mléko, žloutky oddělené od bílků a sůl. Rozmícháme a přidáme mouku, pr.do pečiva, nakrájené uzené na malé kostky. Smícháme a dáme nakrájený rohlík,…
1. Stehna omýt, očistit, ze všech stran osolit. 2. V kastrolu rozpálit oba oleje a přidat nahrubo nakrájenou (očištěnou) mrkev a petržel. Po chvilce přidat cibuli…
20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu. Současně na oleji upražíme kvasnice.…
20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu. Současně na oleji upražíme kvasnice.…
Ve hmoždíři si rozdrtíme čerstvé bylinky bazalku, petržel, oregano. Přidáme šťávu z půlky menšího citronu a 2 lžíce olivového oleje. Touto směsí potřeme lososa a můžeme…
Konzervu dáme asi do 1 litru vody uvařit, přidáme mrkev, petrželku, libeček a vaříme. Maso buď vyjmeme a dáme s pečivem nebo použijeme do jiného jídla nebo nakrájíme a…
Tarhoňu usmažíme na oleji dorůžova, zalijeme vodou, osolíme a dusíme do vyvaření vody. Podle potřeby vodu doléváme. Do zapékací mísy dáme olej, nakrájenou cibuli a…
Nejdříve si uvaříme těstoviny na skus, propláchneme vodou a zcedíme. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený uzený bůček a zlehka ho osmahneme,přidáme veškerou…
Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke. Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml…
Šampiňóny umyjeme, pokrájame, dáme na olej a podusíme, osolíme a okoreníme, vodu odparíme. Kukuricu vhodíme do vriacej vody, povaríme, scedíme. Do misy dáme kukuricu,…
Očištěné hlavy vaříme v osolené vodě, kmín dáme do gázy nebo do vajíčka na čaj a dáme vařit s hlavami.Do jiného kastrůlku dáme vařit vyčištěné vnitřnosti.Hlavy trvají…
Nejprve si oddělíme máslo, kolik ho budeme potřebovat, aby změklo. Dál si broskev rozpůlíme, vyndáme pecky, oloupeme a středy po peckách nožem opatrně zvětšíme. Do misky…
Kolena nařízneme nožem a prošpikujeme česnekem. Důkladně do nich vetřeme sůl. Cibuli pokrájíme na větší kousky a v rozpáleném hrnci na středním ohni ji orestujeme na…
Jehněčí maso silně potřeme česnekem smíchaným se solí, pepřem a olejem a necháme přes noc marinovat. Na oleji orestujeme cca 15 minut na kostičky nakrájenou zeleninu s…
Uzené ryby, můžeme natrhat na menší kusy dáme do pekáče, docela hutně posypeme kořením, buď originálního, nebo si ho uděláme doma smícháním: mořské soli, petržele,…
Oba druhy masa nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme vyškvařit na malé kostky nakrájený uzený špek, do kterého vložíme opéct nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev,…
Maso nakrájíme na kostičky, mrkev a petržel na kolečka, cibuli nadrobno a vše prudce opečeme na sádle. Ochutíme česnekem a solí, podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.…
Mrkev, petržel a sýr nastrouháme najemno, promícháme a smícháme s celým vejcem. Rybu necháme rozmrznout, naporcujeme, lehce osolíme, okořeníme, obalíme v mouce a na…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Kečup z rybí omáčky? Oblíbené dochucovadlo se dřív vařilo i z hub nebo ze švestek
Retro okénko: Bonbony Slavia stávaly kdysi 3 Kčs. Již více než šedesát let si na nich pochutnávají nejen fanoušci fotbalu