Chapadla z kalamárů s čerstvými těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenMořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 715 kJ / 410 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 40,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 30,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,40 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mořské plody jsou stále ještě pro většinu z nás tak trochu exotikou. A proto je dobré mít po ruce podrobný recept na jejich perfektní přípravu. Takže stačí jen pustit se…
Hermelín nakrájíme na osminky, řezné rány obalíme ve směsi koření, strany s bílou plísní potřeme pestem z medvědího česneku. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na…
Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku. Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran - měly…
Medvědí česnek se svojí aromatickou vůní láká ke sběru zejména na začátku jara. Můžeme si z něj připravit mnoho různých pokrmů. V tomto receptu připravíme pesto z jeho…
Oblíbenou rybou mezi rybáři je amur. Netučná ryba s bílým masem je krásně šťavnatá a dodá našemu tělu spoustu potřebných minerálů. Amura, pečeného v krustě z medvědího…
Netradiční kombinací pokrmu jsou těstoviny, smažené kuličky a omáčka. Z těstovin ideálně zvolíme špagety, které přelijeme lahodnou a pikantní omáčkou s pestem z…
Mladou cuketu nakrájíme na nudličky - pomocí speciální škrabky nebo nožem.Osolíme, zakápneme lanýžovým olejem a přidáme pesto z medvědího česneku.Vše promícháme. Nakonec…
Do vody dáme na 2 hodiny namočit hrách a čočku. Poté vodu slijeme a dáme čistou. Přidáme sůl, nové koření a kmín a vaříme 1/2 hodiny. Přidáme nakrájené brambory a…
V hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a cuketu a za stálého míchání chvíli…
Těsto necháme rozmrznout - jsou to tři plátky zrníčkového těsta. Dalším krokem je pokrájení lilku na tenké cca půlcentimetrové plátky. Ty posolíme, necháme min. 15 minut…
Maso nakrájíme na kostičky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí, můžeme ho dát do lednice uležet na několik hodin.V pánvi nebo hrnci vhodném do trouby…
Předehřejeme troubu na 180 stupňů (horní, dolní pečení s ventilátorem) Rozválíme listové těsto a přeneseme je na plech s pečícím papírem. Položíme na něj panenku,…
Jarní zeleninová polévka s celestýnskými nudlemi je příkladem využití nepříliš tradiční dobroty - pesta z medvědího česneku. Chuťově intenzivní, voňavá a sytivá. Stojí…
Jednoduché slané pečivo z listového těsta, hotové za pár minut. Můžete s ním pohostit nečekanou návštěvu, nebo si ho připravit navečer ke sledování dobrého filmu.…
Malé roztomilé, barevné jednohubky skvěle doplní studenou mísu, na kterou můžete naskládat další pohoštění. Tyto zeleninové palačinky bude stačit po odležení opatrně…
Plátky vepřové kýty plněné barevnou zeleninou a sýrem rozhodně stojí za vyzkoušení. Smetanová omáčka s jemným medvědím česnekem jen dodává jídlu další barevnost a…
Jemné krémové polévky chutnají nejen dětem, ale i dospělým. Z čerstvého medvědího česneku a kedlubny vykouzlíte skvělý krém zajímavé chuti. Polévka je snadná na přípravu…
Vepřové panenky odblaníme, rozkrojíme na dvě poloviny uvnitř každé uděláme ostrým nožem otvor.Maso osolíme a opepříme, medvědím pestem potřeme povrch a částečně naplníme…
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Pesto z medvědího česneku smícháme se žloutky.Do sněhu přidáme směs žloutků s medvědím česnekem a pomalu vmícháme mouku.Plech…
Dýňové noky Rozpálíme si troubu na 200°. Máslovou dýni nakrájíme na kostičky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby do změknutí (zhruba 40 minut). Chvilku…
Drůbeží játra osušíme, obalíme v těstíčku - já jsem játra nechala v těstíčku asi hodinku v lednici - a smažíme na oleji z obou stran. Jako přílohu jsem použila vařený…
Cibulka do zlatova na rýžovém oleji, k tomu přihozený pytlík mraženého květáku .. po povolení přihozený pytlík mražené brokolice .. když to trochu povolilo, přilila jsem…
Zeleninu nastrouháme na hrubo, cibuli nasekáme na jemno. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na něm necháme zesklovatět cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, kterou…
V menším hrnci či rendlíku rozehřeje olivový olej, přidáme na kostičky pokrájená rajčata a necháme je pustit šťávu. Přidáme pesto z medvědího česneku, sušenou cibuli,…