Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Petržel - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Hustá a zdravá čočková polévka

Hustá a zdravá čočková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Dáme vařit čočku s bobkovým listem a novým kořením. Já jsem to dala do tlakového hrnce, ale klidně můžete vařit v normálním hrnci. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu,…

Švejkovy kotlety

Švejkovy kotlety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme s cibulí. Naklepeme si kotlety, osolíme, dáme kmín, nové koření, celý pepř,…

Kuře ve svíčkové

Kuře ve svíčkové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Omyté a kůže zbavené kuře rozdělíme na 4 díly. Prošpikujeme špekem, osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku (půl oleje a půl másla) z obou stran necháme maso zatáhnout. …

Sekaná na zelenině po myslivecku

Sekaná na zelenině po myslivecku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí,…

Jemný vařený losos

Jemný vařený losos

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Nejprve si připravíme "nálev", ve kterém budeme lososa vařit. Do kastrůlku nalijeme vodu půl napůl s bílým vínem, osolíme, vhodíme pár kuliček nového koření, přidáme na…

Medvědí řízky

Medvědí řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kari.Po obou stranách potřeme olejem a dáme uložit do lednice. 2-24 hodin.Z rohlíků a petrželky připravíme strouhanku. Lze…

Lotrandoska

10 min

Dobrá cizrnová polévka

Dobrá cizrnová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do hrnce si dáme olej a v něm osmahneme cibuli na proužky a česnek na plátky.Přidáme cizrnu i s vodou, ve které byla namočená,pak česnek, bobkový list, všechny bylinky…

Můj boršč v PH

Můj boršč v PH

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1x1 cm. Dáme do PH, osolíme, okoreníme - opatrne! Pridáme bobkový list,…

Pucíkatá " dršťkovka"

Pucíkatá " dršťkovka"

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V hrnci na sádle zpěníme nejprve najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a restujeme cca 5 minut.Poprášíme paprikou, promícháme a…

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pohánku zalejeme horúcou vodou. Zakryjeme, zabalíme do periny (paplóna) a necháme 30 minút zabalené.Na troche oleja opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme na…

tejaja

50 min

Detská svíčková

Detská svíčková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

kuracie mäso uvaríme v slanej vode, pred tým než bude úplne mäkké pridáme zeleninu a korenie a uvaríme, hotové rozmixujeme (bez mäsa), do rozmixovaného pridáme smotanu a…

Bavorské knedlíky II

Bavorské knedlíky II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Rohlíky nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na másle. Necháme vychladnout. Na rohlíky dáme žloutky rozmíchané v mléce, osmaženou cibulku, mouku,…

Pstruh s bylinkovou omáčkou

Pstruh s bylinkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Pstruha osolit, pokapat citronovou šťávou, posypat bazalkou, dovnitř proložit plátky česneku, obalit v mouce a zasypat trochou bylinek, osmahnout. Když se nám pstruh…

rimanka

50 min

Houskové knedlíky s petrželí

Houskové knedlíky s petrželí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Rohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, petržel, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme…

Polévka ze zelené čočky s liškami

Polévka ze zelené čočky s liškami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Z jedné lžíce másla a mouky uděláme světlou jíšku. V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, na které necháme zpěnit jemně pokrájenou cibuli a kolečka mrkve. Chvíli…

Babiččina čočkovka

Babiččina čočkovka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Čočku necháme namáčet ve vodě. Druhý den dáme do nové vody, okořeníme a přidáme všechny suroviny. Čtvrt hodiny před koncem vyndáme cibuli, česnek a zahustíme jíškou. …

1 48 49 50 51 52 76