Glazovaná červená řepa

Suroviny

Suroviny:
500 g červené řepy co nejdrobnější
3 KL hnědého cukru
3 KL másla
1 citron (šťáva)
kůra z 1/2 pomeranče

Postup přípravy receptu

  1. Řepu odrhnu pod tekoucí vodou, vložím do kastrolu, zaliju vařící vodou a vařím cca hodinu.

  2. Ocedím, nechám vystydnout, oloupu a pokrájím na osminky (Tj., překrojím na půl a mám polovinu, poloviny překrojím na poloviny a mám čtvrtiny, čtvrtiny překrojím na půl a mám osminky).

  3. Na pánvi si rozpustím máslo, přidám citronovou šťávu a cukr. V momentě, kdy se cukr začne rozpouštět, vhodím řípu a pokrájenou pomerančovou kůru, kterou jsem před tím šuroval kartáčkem a spařil horkou vodou.

  4. Za intenzivního míchání to všechno smažím 3 – 4 minuty. Pozor pánev je třeba sejmout z ohně, než se utvořený karamel začne připalovat. Recesspis jednoduchý, ale ne vždy čertisko stojí na naší straně

Komentáře k receptu Glazovaná červená řepa

  • nofrona nofrona

    Určitě bych tuto dobrotu nesolila;-), je to moc dobré:yes:
    přikládám foto, posílám bod a všem doporučuji:-)
    Jen jsem dala půl citronové a půl pomerančové :-p

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    Jitkas:Proti gustu, žádný dišputát, dyť si to osol. :-D

    Odpovědět

  • IvanaLK IvanaLK

    Recept je jistě zajímavý, ale uvařená řepa už moc zdravá není, vše se zničí tepelnou úpravou..Jinak bod :-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    magdalenka: Souhlas;-). V pravidlech není nikde psáno, že by recept musel fotografii mít. Jak píšeš, každý nemusí mít foťák, nebo mobil s foťákem.;-) Mi se to taky líbí:-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Sul zadna??To se mi nezda.I kdyz sladka,bez soli si to nedovedu predstavit.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    A ešte rada - ako ľahko olúpať červenú repu: zliať z nej po uvarení vriacu vodu, zaliať studenou (ja to robím v dreze a priebežne nechám pomaly tiecť studenú vodu). Rukami v studenej vode veľmi rýchlo a bez problémov stiahneme šupu z horúcej repy. Potom necháme vychladnúť a pokračujeme v recepte. Ani to nesfarbí ruky a ide to rýchlo. Koreň - chvostík - pred varením neodkrajujeme z buliev, farbivo sa nevyplavuje.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    sunny.sofi:čomu máš veriť? Kvalitu receptu zistíš, ak podľa neho uvaríš a ochutnáš. Nemusí mať predsa každý fotoaparát k dispozícii...samozrejme, súhlasím, že fotografia robí recept príťažlivejším.
    Mne sa recepty autora páčia, sú netradičné a je vidno, že má rád zdravé jedlá. A fotky určite pribudnú, niekto uvarí a pridá.

    Odpovědět

  • gmptop gmptop(autor receptu)

    sunny.sofi: Recepis by měl zaujmout svým obsahem a nikoliv neumělou fotografií, vyfotit jídlo, to je umění. A NE KAŽDÉMU JE DÁNO. Než by ta fotka měla vypadat jak něco co už prošlo trávicím traktem, tak si raději to focení odpustím. Jde Ti o recesis nebo o obrázek?

    Odpovědět

  • sunny.sofi sunny.sofi

    Recept zajímavý, ale nemám ráda recepty bez fota... je to jako opsaná kuchařka. Jak tomu mám věřit?:-S

    Odpovědět

Tématické fráze: červená řepa recepty cervenaripa červná řepa cervena repa s karamelem červená řepa na karamelu nkladana řepa červena ohne nezda ako sa robi recept cervena repa po sladku recepty recepis na šťávu z červené řepy řepa v karamelu červená řepa recepis zapecena cervena ripa červena řepa recepty- červená řepa na v karamelu recept na zavařenou řípu \"řepa červená\" \"řepa červená\" červená řípa recepty červená repa karamel karamelova cervena repa