

Křupan / podle amerického receptu - "Apple crisp" /
Suroviny
- 7 jablek
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- 100 g másla
- 160 g ovesných vloček
- 2 čajová lžička skořice
- 50 g třtinového cukru
Postup přípravy receptu
Zapékací misku vymažeme máslem. Nakrájíme do ní jablka, se slupkami je pokrm ale přece jen zajímavější, jak chuťově, tak barevně. Zakápneme citronovou a pomerančovou šťávou a posypeme skořicí.
Z vloček, hnědého třtinového cukru a změklého másla uděláme drobenku a nasypeme ji na jablka. Pečeme v troubě na 180°C cca 45 minut, dokud není drobenka křupavá.
Poznámka od kuchařky
Je to veĺmi dobré, jak vlažné, tak chlazené. Zdobíme podle každého.
V létě to takto dělám s rebarborou, také moc dobré.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Křupan / podle amerického receptu - "Apple crisp" /
-
Díky děvčata
-
to musím vyzkoušet Ivi,
-
krása
-
jarda Kadic: ano, třtinový, je moc dobrý do moučníků
-
Hnědým cukrem mysliš třtinový? Ten je perfektní, já ho dal minule do bábovky místo moučkového,a vznikla taková dobrota, že ho tam budu dávat pořád
:
-
Ale to vůbec nevypadá špatně, to musím vyzkoušet