Křupan / podle amerického receptu - "Apple crisp" /

Suroviny

7 jablek
citronová šťáva z 1/2 citronu
pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
100 g másla
160 g ovesných vloček
2 čajová lžička skořice
50 g třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme máslem. Nakrájíme do ní jablka, se slupkami je pokrm ale přece jen zajímavější, jak chuťově, tak barevně. Zakápneme citronovou a pomerančovou šťávou a posypeme skořicí.

  2. Z vloček, hnědého třtinového cukru a změklého másla uděláme drobenku a nasypeme ji na jablka. Pečeme v troubě na 180°C cca 45 minut, dokud není drobenka křupavá.

Poznámka od kuchařky

Je to veĺmi dobré, jak vlažné, tak chlazené. Zdobíme podle každého.

V létě to takto dělám s rebarborou, také moc dobré.

Komentáře k receptu Křupan / podle amerického receptu - "Apple crisp" /

Tématické fráze: co je to grisp apple creesp křupan krupan z jablek křupan recept recept křupan moučník křupan crisp miska jablecny krupan křupan z vloček top recepty křupan pečení crisp recepty ovesný křupan apple grisp jablkový crisp chléb křupan křupan chléb recepty s funkcí grisp recepty mikrovlnná trouba s funkcí crisps vareni crisp