Křupan / podle amerického receptu - "Apple crisp" /

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Sladká jídla 6 názorů

Suroviny

7 jablek
citronová šťáva z 1/2 citronu
pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
100 g másla
160 g ovesných vloček
2 čajová lžička skořice
50 g třtinového cukru
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme máslem. Nakrájíme do ní jablka, se slupkami je pokrm ale přece jen zajímavější, jak chuťově, tak barevně. Zakápneme citronovou a pomerančovou šťávou a posypeme skořicí.

  2. Z vloček, hnědého třtinového cukru a změklého másla uděláme drobenku a nasypeme ji na jablka. Pečeme v troubě na 180°C cca 45 minut, dokud není drobenka křupavá.

Poznámka

Je to veĺmi dobré, jak vlažné, tak chlazené. Zdobíme podle každého.

V létě to takto dělám s rebarborou, také moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupan / podle amerického receptu - "Apple crisp" /

Tématické fráze: co je to grisp apple creesp křupan krupan z jablek křupan recept recept křupan moučník křupan crisp miska jablecny krupan křupan z vloček top recepty křupan pečení crisp recepty ovesný křupan apple grisp jablkový crisp chléb křupan křupan chléb recepty s funkcí grisp recepty mikrovlnná trouba s funkcí crisps vareni crisp