

Čokoládovo-pomerančový štrúdl
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 4 větší pomeranče
- 6 vrchovatých lžic Nutelly
- strouhanka z dětských piškotů
- popř strouhaná nebo nalámaná čokoláda
- papír na pečení
- 1 rozšlehané vejce na potření
- moučkový cukr na posyp
Postup přípravy receptu
Z pomerančů odkrojíme slupku tak, že odřízneme i bílou blanku a odhalíme dužninu. Ostrým nožíkem ji vykrajujeme tak, abychom odstranili veškeré blanky a měli dužninu čistou. (blanky oddělující jednotlivé plátky mají tendenci hořknout.) Necháme ji trochu okapat a promícháme s piškotovou strouhankou.
Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme a střední pruh potřeme Nutellou.
Navrstvíme pomeranče, případně ještě zasypeme kousky čokolády a zavineme.
Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C 15-20 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládovo-pomerančový štrúdl
-
nemohu použít něco místo nutely já ji doma nemám
-
Hani, díky
. Použila jsem asi hrst strouhanky na oba záviny. Můžeš je nadrobno rozsekat v mixéru nebo "rozmlátit"
přímo v ještě neotevřeném pytlíku. Množství se ale odvíjí od toho, jak jsou nebo nejsou pomeranče šťavnaté.
-
Eli, tak tenhle štrůdl určitě vyzkouším, to musí být úžasná mňaminka,
jako obvykle máš nádherné fotky, ale prosím tě , kolik asi těch piškotů spotřebuješ na tu strouhanku
-
nevšední, parádní závin
. Já bych neměla tu svatou trpělivost při preparování pomerančů, tak si alespoň představuji, jak úžasně asi chutná
-
Boubelindo, jestli rád čokoládu, tak neodolá... Ten můj zase drží nějakou přísnou dietu (už mě s tím štve), ale po skromné večeři jeden kousek poklnul...
Neodolal, no...
-
Tééda to musí bejt super. Brzo vyzkouším, ale uvidíme co na to okolí (manžel), ten nemá rád novoty, když závin tak jablkový.
-
Jasně, díky za radu. Já právě kvůli té hořkosti nemám ráda tolik vychvalovaný pomerančový džem
-
Holčičky, děkuju.
Až budete péct, dejte opravdu pozor, ať se vám tam nedostane šlupka - je to sice trochu patlajda - zvlášť pokud jsou pomeranče šťavnaté, jako ty moje dnes, ale je to důležité. Když jsem pekla prvně (to už je docela dlouho), trochu jsem to oflákla a na místech, kde byl kousek šlupky a bezprostředního okolí to zhořklo. Ne, že by se to nedalo jíst, bylo to i tak dobré, jen je zbytečné si nechat zkazit dojem.
-
No ale, děvče, Ty mi děláš chutě
Fotka tradičně krásná, ale po přečtení receptu mám vážně sto chutí jít péct...nechám to na zítra, mám zmrzlé těsto
Bodík už teď, tohle prostě nemůže chutnat špatně
.
-
Teda to musí být dobrota