Kynuté muffinové růže
Recept ještě nebyl hodnocenZ droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…
Výborné nepečené perníkové kuličky, které nesmí chybět na vaší vánoční tabuli. Jsou z oříšků, medu a povidel, takže vůně Vánoc zaručena. Pro ještě lepší chuť přidáme…
Čerstvé, dozlatova smažené koblížky. Kdo by odolal, že? Zkuste si je připravit doma podle tohoto receptu a k těm kupovaným už se nebudete chtít vracet. Naplňte si je…
Na Vánoce nesmí perníčky chybět. Vyzkoušejte z perníkového těsta tentokrát vytvořit roládu, kterou naplníte povidly a ořechy. Toto spojení je dokonalá vánoční kombinace.…
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde.Pak postupně…
Připravte perníčky letos trochu jinak. Vynikající a vláčné perníčky z rýžové mouky provoněné perníkovým kořením naplníte povidly, upečete a po upečení namočíte do rumu,…
Švestky patří mezi naše tradiční ovoce, ze kterého můžeme upéct buchtu nebo uvařit povidla. A když to všechno zkombinujeme, dostaneme famózní máslový moučník s…
Ze slepice můžete připravit skvělý nedělní oběd po kterém se vaši strávníci budou doslova oblizovat až za ušima. Slepici dle receptu z plzeňské krčmy připravíme s…
Lahodné, křupavé rohlíčky s povidlovou náplní, z křehkého těsta s vůní másla. Připravit si je můžete nejen na svatomartinské slavnosti. Pocukrované, do zlatova vypečené…
Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty tepelné úpravy. Brambora v těstě dodává kyprost, vláčnost a také prodlužuje trvanlivost. Koblížky tak budou jako čerstvé i…
Sladká varianta s povidly, tvarohem a šlehačkou, potěší malé i velké gurmány. S nadýchaným těstem a širokými možnostmi náplní, si vždy najdou cestu na stůl jako jako…
Jeden z tradičních a oblíbených českých receptů, se skvěle hodí k snídani, svačině nebo odpolední kávě. S lahodnou jemnou povidlovou náplní, budou výstavním kouskem na…
Kachna s perníkovou nádivkou, to je pečínka jedna báseň. Nasládlá vůně perníkového koření a švestek se bude linout celým bytem, až budete tuto dobrotu péct. Buďte však…
Tento nekynutý švestkový koláč je ideální volbou, když máte chuť na sladké, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Jemné těsto, šťavnaté ovoce a vláčný podmaz tvoří…
Vejce a moučkový cukr rozšleháme do pěny, přidáme povidla a mícháme do hladka. Z cukru krupice uvaříme karamel a vmícháme černou kávu. Přidáme mouku s práškem do pečiva…
Těsto necháme půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme na 4 díly, z každého dílu vyválíme placku ve tvaru kruhu a tu rádýlkem rozdělíme na 8 dílů. Plníme tvarohem, povidly,…
1. Nejprve si zaděláme těsto. Všechny přísady na těsto smícháme na pomoučněném vále a důkladně propracujeme. Pozor! Těsto je opravdu velmi křehké a může se stát, že se…
1. Nejprve si zaděláme těsto. Všechny přísady na těsto smícháme na pomoučněném vále a důkladně propracujeme. Pozor! Těsto je opravdu velmi křehké a může se stát, že se…
Droždí rozdrobte do misky, zalijte 100 ml vlažného (ne horkého, ne studeného!) mléka, přidejte lžičku cukru a rozmíchejte na kaši. Zakryjte a v teple nechte vzejít…
Bratislavské rohlíčky z kynutého těsta, s ořechovou náplní, jsou krásně křehké a v ústech se lehce rozplývají. Dle velice podrobného rodinného receptu se vždy povedou. Z…
Všechny suroviny smícháme, nalijeme na vymazaný plech /nebo pečící papír/ a pečeme cca při 190, zkusíme špejlí, když se těsto nelepí je hotovo. Vychladlý perník…
Recept ze staré kuchařky: Vezmi asi 1/2 kg brambor, pokrájej je na silné koláčky a dej do vody vařiti. Když se počnou vařiti, sečkej asi 1/4 hodiny, pak nasyp do…
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik na výšku asi 3 mm. Polovicu cesta natrieme lekvárom, posypeme nastrúhanou čokoládou ( množstvo podľa chuti ). Nenatretú polovicu cesta…
Z teplého mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme sůl, vanilkový cukr, citrónovou kůru a smícháme. Přidáme žloutky, vejce, rozpuštěné…