Ricottové koláčky s povidly
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy dáme mouku, vejce, na kousky nakrájené změklé máslo, ricottu, citronový cukr, kypřící prášek. Vypracujeme hladké pevné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy dáme mouku, vejce, na kousky nakrájené změklé máslo, ricottu, citronový cukr, kypřící prášek. Vypracujeme hladké pevné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme…
Předehřejeme si troubu na 180°C. Sypké ingredience smícháme, přidáme mléko, vejce, olej a dobře promícháme (můžeme použít ruční šlehač) a vlijeme na plech vyložený…
Namočíme přes noc 200 g bílých fazolí, druhý den je scedíme, vložíme do hrnce a zalijeme dvěma litry vody a uvaříme je téměř doměkka.Zelí propláchneme, pokud je příliš…
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc, ale stačí i hodina. Rozválíme a nařežeme pruhy asi 6 cm široké. Těsto potřeme uprostřed…
Rumové perníčky drobně nakrájejte, pokapejte rumem, přidejte vlašské ořechy, švestková povidla a prohněťte v hmotu. Z hmoty utvořte kuličky a obalte je v čokoládové…
Švestkáčová povidlovka podle posledního Krušnohorce a komika Josefa Náhlovského: Do misky dáme povidla, přidáme do nich mléko a malinko cukru a rozšleháme to na omáčku.…
Rostlinné mléko, olej, cukr a sůl smíchám v hrnku a ohřeji v mikrovlnné troubě na teplotu ruce příjemnou. V misce promísím mouky s droždím. Do pekárny naliji nejdřív…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie, dáme přes noc do chladu.Druhý den těsto vyválíme, vykrájíme kolečka průměr asi 3 cm, upečeme…
Mouku zpracujeme s cukrem, badyánem a máslem. Těsto necháme odležet do druhého dne. Vykrajujeme tvary, které pečeme ve vyhřáté troubě a po vychladnutí slepujeme -…
Suroviny zpracovat ve vláčné těsto, které rozdělíme na polovinu. Vždy tu polovinu vyválíme na větší plát, pomažeme náplní (tvarohovou, makovou, povidlovou, dle chuti)…
Nejprve smícháme všechny suché suroviny.Šmakoun rozlámeme a rozmixujeme tyčovým mixerem s acidofilním mlékem a přilijeme k suché směsi. Promícháme a vylijeme na plech…
Všechny ingredience na korpus smícháme dohromady, vznikne drobivější těsto, které vmačkáme do vymazané formy.Krém smícháme a rozetřeme na korpus. Povidla pak naneseme…
Mouku smícháme v míse se skořicí, solí, cukrem a práškem do perníku. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, rozdrobíme droždí, přilijeme trochu mléka a…
Pekáček vymažeme máslem. Nachystáme si mléko a nakrájíme na tenké plátky rohlíky. Vyšleháme sníh se skořicovým a moučkovým cukrem a také si nachystáme marmeládu, džem,…
Tvarohová náplň: máslo utřeme s tvarohem přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, nastrouháme citrónovou kůra. Pokud je náplň tuhá přidáme trochu mléka. Na tvarohovou…
Do prosáté mouky dáme cukr, sodu, kakao a koření a promícháme. Med rozehřejeme, necháme trochu zchladnout, vmícháme vejce a rum a vlažné vmícháme do mouky společně s…
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle na dlouhé nudličky, přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme vejce, mouku, cukr a sůl, promícháme a v rozehřátém…
Do pečky dáme suroviny tak, jak mám napsáno, nastavíme na těsto s kynutím. Zatím, co se nám dělá těsto, našleháme, nebo umícháme si tvarohovou plňku a zvlášť si zase…
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak postupně…
Kuřecí prsa si upravíme na porce, prořízneme kapsu do které dáme Nivu a uzavřeme švestkou. Přečnívající volnou část prsou přetáhneme přes prořez a spojíme párátky tak…
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezi tím si připravíme zbytek těsta: všechny…
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Pověstná drážďanská vánoční štola je plná rozinek, ovoce a mandlí a voní po kořením. Takhle snadno se dělá
7 levných večeří na každý den: Dušené ledvinky nebo houbová omáčka chutnají skvěle a nezruinují peněženku
Historie rajčat: V 18. století se jimi otrávilo několik aristokratů, v roce 1893 kvůli rajským jablkům dokonce zasedal Nejvyšší soud