Řezy kralevic
Recept ještě nebyl hodnocenZ uvedených surovin si připravíme těsto, které si rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku přes celý plech. PŘÍPRAVA OŘECHOVÉ HMOTY: Rozpustíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z uvedených surovin si připravíme těsto, které si rozdělíme na tři díly. Z každého dílu vyválíme placku přes celý plech. PŘÍPRAVA OŘECHOVÉ HMOTY: Rozpustíme…
Zemiakové cesto : Z mlieka, lyžice múky, cukru a droždia necháme vykysnúť kvások. Zemiaky nastrúhame, pridáme múku, maslo, vajíčko a vykysnutý kvások a vypracujeme…
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel a přistrouháme trošku citronové…
Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.Na…
Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme "naplacato". Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř…
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s…
Nejprve jsem připravila kvásek. Do vlažného mléka jsem přidala lžičku cukru, rozdrobila droždí, přidala lžičku mouky, vše zamíchala a na teplém místě nechala vzejít…
Krupici namočit na 20 minut do studené vody. Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem. Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za…
Změklé máslo prošleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, až vznikne krém. Pak po jednom zašleháme vejce, šleháme nejméně 2-3 minuty, až krém hodně nabyde. Pak postupně…
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed rozmícháme na řidší…
Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po…
Připravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto. Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď…
Do mísy dáme žloutky, cukr a ušleháme ručním šlehačem.Pak přidáme tvaroh a ostatní suroviny a ušleháme na hladkou hmotu. Nakonec vmícháme vařečkou tuhý sníh z bílků…
Máslovou dýni oloupeme, zbavíme semínek a hrubě nastrouháme nebo pokrájíme na menší kostky. Dáme do kastrolu na rozpuštěné máslo, přidáme cukry, citronovou kůru a šťávu…
Nejdříve smícháme marinádu. Maso v tom obalíme a necháme 0,5 - 1 hodinu odležet. Po té kostky orestujeme na rozpáleném sádle a necháme zatáhnout. Přihodíme cibuli,…
Perníčky, vhodné i pro celiaky, chutnají téměř k nerozeznání od těch normálních. Můžete je promazat povidly a obalit v čokoládě, nebo dle vaší fantazie nazdobit bílkovou…
Sladká omáčka je tradiční pokrm v našich zemích již po staletí. Je to sice kalorická bomba, ale stojí za to ji vyzkoušet. Ať již jako dezert, nebo pokud si troufnete ji…
Po povidlech a vanilce vonicí smažené bochánky, které v sobě skrývají ještě jednu netradiční surovinu. Tou je nastrouhaná mrkev v těstě. Těsto zaděláte stejně, jako jiné…
Z droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…
Šípková omáčka podle Rettigové: Do kamenného nebo porcelánového hrnce dáme asi 2 dkg suš. šípků, neb 4-5 dkg šípkové marmelády, 3 lžíce vinného octa, 3 dl slabší…
Do múky nastrúhame zemiaky, pridáme vajce, soľ a v mlieku rozmiešané droždie. Vypracujeme cesto a necháme ho kysnúť asi 20 minút.Potom vyvaľkáme na 1 cm hrubo a …
Žloutky s cukrem ušlehat do pěny, přidáme pomerančovou šťávu, zamícháme, nakonec lehce přimícháme ořechy, sníh z 5 bílků a mouku s práškem do pečiva. Těsto je hodně…
Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem. Do takto připraveného…
Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, abychom je zbavili hořkosti. Mléko spolu s medem přivedeme k varu, vsypeme jáhly a povaříme 10min, odstavíme, vmícháme máslo…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami