Mrkváčky s jablečnými povidly
Recept ještě nebyl hodnocenChcete vložit dětem do ruky něco o malinko zdravějšího, ale přesto sladkého a chutného? Zkuste zdravější variantu křehkých taštiček - mrkváčky. Mrkev přidá vláčnost a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete vložit dětem do ruky něco o malinko zdravějšího, ale přesto sladkého a chutného? Zkuste zdravější variantu křehkých taštiček - mrkváčky. Mrkev přidá vláčnost a…
Mini koláčky s různými náplněmi bývají lákavým zpestřením na různých oslavách. Jsou velmi jednoduché na přípravu i pečení, zvládne je i začátečník. Můžeme je připravit i…
Běžným způsobem připravíme kynuté těsto. Já používám domácí pekárnu, kde jako první dávám vlažné mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutek a citronovou kůru. Pak obě mouky…
Tento medovník se liší od podobných dortů vrstvou povidel. Tato pikantní chuť dobře ladí s chutí ořechů a a karamelového krému. Vyzkoušejte tuto inovaci a budete…
Do mísy prosejeme mouku,osolíme, nastrouháme máslo a přidáme zakysanou smetanu. Vytvoříme těsto, zabalíme do fólie a dáme do chladna nejméně na 3 hodiny, ale čím déle,…
Snadné šátečky plněné povidly mají v těstě velmi netradiční suroviny. Jsou jí škvarky. Kvásek z droždí je základem do kynutého těsta, které doplníme mletými škvarky.…
Těstoviny plněné ovocnou náplní, sýrem s bylinkami nebo masovou směsí, se v mnoha podobách objevují jako tradiční oblíbený pokrm nejen v Evropě, ale i v dalších zemích…
Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…
Snadné a rychlé smažené vdolečky, připravované bez kynutí, můžeme podávat potřené povidly a ozdobené zakysanou smetanou, nebo jen obalené ve skořicovém cukru. Jejich…
Opluskance jsou tradičním sladkým pokrmem ze Slovácka. Jde o jakousi podobu halušek z polohrubé mouky, které uvaříme ve vodě a při servírování je doplníme pikantními…
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Po povidlech a vanilce vonicí smažené bochánky, které v sobě skrývají ještě jednu netradiční surovinu. Tou je nastrouhaná mrkev v těstě. Těsto zaděláte stejně, jako jiné…
Pečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je…
Palačinkami potěšíte nejen děti, ale i dospělé. Vychutnat si je můžete v jakoukoliv denní dobu. Palačinky s nastrouhanými jablky v těstu, pomazané povidly, posypané…
Jemné bramborové těsto plněné sladkou povidlovou náplní posypané jemně nasekanými ořechy vytváří kombinaci chutí, která osloví každého milovníka sladkostí.
Pro milovníky spojení slaných a sladkých chutí je toto pečené kuře jako dělané. Kuřecí stehna jsou naložená do marinády z povidel, sójové omáčky a hořčice. Dokonale se…
Přesňáky, laty, nebo patenty, to jsou bramborové placky potírané povidly, sypané mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Máte-li možnost, pečte je přímo na kamnech,…
Rychlá jednoduchá buchta plná tvarohu, máku a povidel. Přestože není zrovna fotogenická, chutná skvěle a je dokonale vláčná. Tento recept na takovou úspornější variantu…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Bábovka je považována za královnu mezi českými moučníky. Jednu takovou, co v sobě propojuje dokonale chutě, si můžete upéct na chladnější podzimní dny. Je plná povidel,…
Z droždí, trochy vlahého mléka a trochy cukru připravíme kvásek.Když kvásek nakyne vylijeme ho do misky, kde máme připravenou mouku se špetkou soli, vejce, cukr a trošku…
Záviny patří mezi klasiku české kuchyně. Dovnitř těsta můžeme zabalit prakticky jakoukoliv náplň, co. máme rádi. Pokud vám nevadí kombinovat více chutí, vyzkoušejte…
Knedlíky, tedy blbouny, můžeme plnit buď sezónním a mraženým ovocem nebo i povidly. Tomu tak je v tomto receptu. Z kynutého těsta uděláme bochánky plněné švestkovými…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, nastrouháme Heru a zlehka rukou promícháme. Přidáme jogurt, smetanu (druhých 100 g necháme do tvarohu) a vypracujeme…