Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 10. 2011 21:05

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota7 024 kJ / 1 679 kcal
Bílkoviny159,17 g
Tuky41,34 g
Vláknina41,03 g
Cholesterol427 mg
Sodík1 103 mg
Sůl2,46 g
Sacharidy131,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Karamel připravuji do zásoby podle tohoto receptu

http://www.toprecepty.cz/recept/15704-karamel/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

suslajda

13. 10. 2011 20:09

:-pparádní recept+1:yes::yes:

Anna Kocikova

13. 10. 2011 19:14

Eli tohle je moc hezký recept:-p+14:yes:a jídlo nádherně nafocené:-KÚplně mi to zahýbalo chuťovýma buňkama;-):-8

Eliza

10. 10. 2011 10:01

Maris, ono je to vlastně hovězí ve vývaru na divoko, ale pomalu pečené. To je klasika. No a potom se přidělá ta perníkovo-švestková omáčka, která chutná...asi jako ta majda ke kapru namodro.. Já mám ten recept dlouho opsaný a trochu se mi tam nezdál rajský protlak...ale dala jsem ho a dobrý - nic se nepokazilo. Tak snad bude chutnat, u nás joo.;-)
Andreo, on to ten strouhaný perník zároveň zahustí...
Všem děkuji za zájem o recept a Reny, jsem moc ráda.:-K:-K

maris

9. 10. 2011 21:52

Eli - tady je tolik koření, tolik chutí, že si moc neumím představit tu konečnou, ale protože máš moji stoprocentní důvěru a jsem si jistá, že je to výborné, tak mi nezbývá nic jiného, než vyzkoušet;-):yes:+

Reny2

9. 10. 2011 17:49

tak Eli....konecne neco,co sezenu i u nas....ja tohleto osso buco kupuju na polevky...a ted je tu jeste jeden krasnej receptik...Diky,posilam bodik a zkus prihodit jeste neco z tohohle nebo jinyho levnejsiho hoveziho....:yes::-K...tvoje recepty u nas frcej...:-))

1974andrea

9. 10. 2011 14:08

Paráda:-p:yes:, o perníkové omáčce jsem zatím jen slyšela, ale nerealizovala. Eli, nestačilo by tam třeba dát jenom perníkové koření nebo tam musí být ta hmota?

Ivana79

9. 10. 2011 11:06

Tak tomuto jedlu musím udeliť bod hneď:-p:yes:Vyzerá to úžasne:-KUkladám;-)

Dooga

9. 10. 2011 07:47

Teda Eli, ty mi ale děláš radost s tím hovězím. :yes: Recept vypadá lákavě a určitě stojí za vyzkoušení. Zaúkolujeme řezníky.;-) +7:-K

mysulka

9. 10. 2011 07:46

:-p Eli to je nádhera:yes::-K

xanny

9. 10. 2011 06:34

To je parádní recept :yes:, škoda, že u nás mají jen hovězí přední, zadní a kližku ;-(,přidávám bodík:-K

vybusna

8. 10. 2011 22:17

tak toto je fakt nahodicka, minuly vikend sme boli v cechach a manzelova maminka sa chcela pri nedelnom obede vytiahnut a chcela urobit osso...ja som to este nejedla, tak mi chcela urobit radost. ale v celej jihlave nedostala telacie s kostou. Jej priatel nam vravel, ze vo Viedni, predavaju na to maso a to maso sa uz vo vitrine vola ossobuco. Musim sa urcite po tom popozerat u masiara.

janek53

8. 10. 2011 22:10

Šmankote Velebnosti, taká dobrota a já nevím kde bych to tady u nás koupil. Budu trpělivý a snaživý:-p

Eliza

8. 10. 2011 21:53

Vždyť jo, ani jsem to jako kritiku nepochopila, taky proč...;-):-):-):-K

spagetka

8. 10. 2011 21:37

Eliza: jo, nemyslím to jako kritiku,jen že někde jsem to snad četla nebo viděla ;-)

Eliza

8. 10. 2011 21:33

No, odborník, Špagátku, nejsem...;-),ale pravda je, že osso buco je telecí zadní lýtko s kostí. U nás na trhu prodávají příčné řezy hovězí nožky z mladého býčka právě s názvem osso buco, tak jim důvěřuju a podávám dál.
Děkuju za body, tobě i Ottovi, který je pro mě odborník přes masová jídélka...:-K:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: oso buco recept vývar z hřebíčku recept na oso buco osso buco pohlreich oso buko recepty osso buco steak polreich osobuco recepty na oso buko polreich ossobuco telecí osso buco osso buco osso buco polreich oso buko recept ossobucco podle pohlreicha pohlreich osso buco oso buco hovězí kližka s perníkovou omáčkou best osso buco ossobuco steak telecí oháňka recept

Suroviny: osso buco, mrkev, celer, petrželka kořenová, cibule, česnek, máslo, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, jalovec, rozmarýn sušený, tymián sušený, povidla švestková, protlak rajský, cukr, perník strouhaný, víno červené, vývar hovězí, koření hřebíček, skořice celá, badyán, pepř, sůl, cibulka, máslo, karamel, sůl

TopRecepty.cz

Osso buco s perníkovou omáčkou a karamelizovanými cibulkami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0Qz