Pomazánka z rajčat
Recept ještě nebyl hodnocenRajčatová pomazánka s ricottou je lehká, svěží a plná letní chuti. Vyzrálá rajčata v kombinaci s jemnou ricottou tvoří krémový základ, který skvěle vynikne na čerstvém…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rajčatová pomazánka s ricottou je lehká, svěží a plná letní chuti. Vyzrálá rajčata v kombinaci s jemnou ricottou tvoří krémový základ, který skvěle vynikne na čerstvém…
Jednoduché cuketové ragú plné čerstvé chuti zeleniny. Cibule, paprika, česnek a chilli tvoří voňavý základ, do kterého se přidává cuketa a rajčata. Krátké dušení zachová…
Pokud nevíte, který z receptů na hamburgery vybrat, máme pro vás hned tři variace na ty z hovězí masa. Podle dokonale sepsaného postupu je zvládnou připravit i úplní…
Jáhly se zeleninou na způsob leča jsou jednoduchým a výživným jídlem plným chuti. Paprika, rajčata a cibule se propojí s vařenými jáhlami do lehce krémového základu.…
Na cibuli dušené plátky hovězího masa ve šťávě z rajčat a sterilovaných žampionů voní provensálským kořením. Můžeme je podávat třeba s rýží, těstovinami nebo bagetou a…
Lečo patří k tradičním pokrmům maďarské kuchyně a voní po létem uzrálé zelenině. Kombinace paprik, rajčat, cibule a uzené slaniny je jednoduchá, ale nesmírně chutná. S…
Připravte si salát plný vitamínů jen z několika málo surovin. Doplňte čerstvou zeleninu sterilovanou kukuřicí a řepou. Dále vám už stačí jen velmi jednoduché dochucení.…
Houbová směs na topinky je skvělý způsob, jak rychle připravit teplou a sytou večeři. Kombinace hub, zeleniny a pikantního koření dodá směsi výraznou chuť, která na…
Voňavé kuřecí maso, sladká paprika, rajčata a cibule – klasické lečo dává tomuto ragú barvu i chuť léta. Hotové za pár minut, ideální, když chcete uvařit něco poctivého…
Čerstvá rajčata jsou nejlepší v létě. Uchovejte si i na zimu takovou chuť léta. Půlky rajčat stačí vyskládat na plech, potřít směsí česneku a koření a upéct. Upečená…
Křupavá topinka s pikantní směsí skvěle nahradí oběd nebo večeři, zejména v létě, kdy na teplé vařené jídlo není moc chuť. Vynechte maso a připravte si směs ze zeleniny,…
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme polovinu z odváženého množství mouky a asi 5 minut mícháme, dokud těstíčko nebude hladké bez hrudek.Pak dodáme zbytek mouky, sůl a…
Svěží zeleninový salát, obohacený o vařenou cizrnu, čočku a sterilovanou kukuřici. Díky luštěninám je salát zároveň sytý a výživný. Doplníte-li ho na talíři ztraceným…
Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme dohladka.Podle potřeby naředíme studenou vodou, osolíme a opepříme.Gazpacho podáváme vychlazené, ozdobené…
Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kolečka, houby a rajčata na dílky. Oloupanou klobásu nakrájíme na kolečka. Křepelčí vejce natvrdo uvaříme (2 minuty) a…
Oprané kapustové listy povaříme asi 5 minut, vyndáme z vody a vyřízneme tuhou osu listu. Já většinou vyříznu tuhé žebrování hned a vařím už připravené listy. Na…
Polovinu rajčat s oloupaným česnekem, zázvorem, bylinkami a feferonkami rozmixujeme dohladka. Druhou polovinu posekejte na kousky ( pokud chcete mít bez slupek,…
Mrkve oloupeme, celer očistíme. Obojí omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.Rajčátka necháme okapat, šťávu zachytíme a rajčátka si rozkrájíme také na menší kousky…
Vinnou klobásu nakrájíme na kratší špalíky nebo z ní uděláme dva šneky, které zpevníme párátkem a osmažíme je dozlatova na malém množství oleje.Po osmažení klobásy…
Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájené osolené a opepřené maso. Přidáme cibuli a dále smažíme.Když základ pěkně zhnědne, přidáme oregano a bobkový list, polijeme maso…
Tradiční letní oběd se snadnou přípravou pomocí moderní techniky. Kuřecí paličky chutnají vždycky, když jsou dobře propečené a dobře ochucené. Vlastní přípravou oběda…
V létě se rádi setkáváme s rodinou i přáteli a rádi pro ně připravujeme pohoštění. Grilovací sezóna je v plném proudu, vyzkoušejte tedy něco jiného a připravte topinky s…
Slávky omyjeme a očistíme kartáčkem. Nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou. Ty slávky, které zůstanou otevřené, vyhodíme.Na pánvi restujeme na drobno nakrájenou…