Ředkvičkovo-řepný salát

Suroviny

2 svazky ředkviček
4 střední vařené řepy (pečené)
3-4 lžíce jogurtu (zakysaná smetana, majonéza)
1-2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce oleje
cukr
sůl
pepř
vařené vejce k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Lehce osolíme a necháme stát. Vymačkáme vodu (tu vypijeme) a přidáme nastrouhanou řepu.

  2. Salát osolíme, opepříme a přidáme ocet, jogurt, nebo různou kombinaci smetany a jogurtu (majonézy). Dochutíme cukrem a necháme uležet. Podáváme ozdobený vejcem.

Poznámka od kuchařky

Komu nevadí, že lehce zvodnatí, nebude ředkvičku zbavovat vody. Salát je taky dobrý jen s domácí tatarkou.https://www.toprecepty.cz/recept/60316-kureci-sala... Do salátu můžeme přidat česnek, jarní cibulku, nebo křen, jablko, prostě co nám chutná. Já tentokrát zvolila jednoduchou úpravu.

Komentáře k receptu Ředkvičkovo-řepný salát

K receptu nejsou žádné komentáře.