Boršč zase trochu jinak

drahulin Kuchařka: drahulin

Doba přípravy: 1hod. 4 porce Polévky 21 názorů

Suroviny

250 dkg hovězího předního
250 dkg vepřové plece
2 mrkve
1 celer
2 petržele
1/2 menšího hlávkového zelí
1 rajský protlak
1 malá sklenička sterilované červené řepy
1 cibule
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
sůl
pepř
1 kysaná smetana
2 lžíce másla
Jíška:
máslo
hl.mouka
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle dozlatova.

  2. Poté přidáme protlak, mírně orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Když je zelenina měkká, přidáme řepu, jíšku, česnek a povaříme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené maso.

  3. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou. Každý strávník si může podle chuti okyselit na talíři kapkou octa

Poznámka

Zdroj:

Mezinárodní kuchařka(malinko poupraven)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč zase trochu jinak

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bořšt borst recept cvikle boršč co je cvikla borst z cervene repy zeleninovy borst rusky borst recept na boršt polivka borst co je cvikle co je to cvikla recept na boršč boršč recept recept na polévku boršť polevka boršt recepty od pepy řepy boršť z červené řepy syrové rychlý boršt borst polivka co to je

Zapomněl/a jsem heslo