Boršč zase trochu jinak

drahulin Kuchařka: drahulin

Doba přípravy: 1hod. 4 porce Polévky 23 názorů

Suroviny

250 dkg hovězího předního
250 dkg vepřové plece
2 mrkve
1 celer
2 petržele
1/2 menšího hlávkového zelí
1 rajský protlak
1 malá sklenička sterilované červené řepy
1 cibule
2 stroužky česneku
3 bobkové listy
8 kuliček nového koření
sůl
pepř
1 kysaná smetana
2 lžíce másla
Jíška:
máslo
hl.mouka
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle dozlatova.

  2. Poté přidáme protlak, mírně orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Když je zelenina měkká, přidáme řepu, jíšku, česnek a povaříme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené maso.

  3. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou. Každý strávník si může podle chuti okyselit na talíři kapkou octa

Poznámka

Zdroj:

Mezinárodní kuchařka(malinko poupraven)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 111 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Boršč zase trochu jinak

  • Manelka Manelka

    Zelenina je v pořádku. Základem je červená řepa a zelí. Já nedávám jíšku. Ale recept vypadá velmi, velmi dobře. Vyzkouším a moc děkuji.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • Ota tata Ota tata

    Polévka jako boršč je pro mne jedna z nejlepších je hodně receptů. Nemusí se lidé po přečtení hned dohadovat jestli je recept správně nebo ne Já jich znám několik třeba do jednoho doporučují 3 druhy masa a uzené taky k tomu může být, jinde zase přidávají sušené houby Moc dobré vyzkoušejte . Polévka nemá žádná zvláštní pravidla ale je zásadní zelenina a to hlavně červená řepa zelí jestli kysané či hlávkové kysané si akorát uvaříme zvlášť nemusíte už skoro přidávat tolik octu nebo zde čtu že nakládanou řepu do polévky nedáváme proč já to vyzkoušel je to výborné nic se tím nekazí. Ale pozor nikdy nedávejte jíšku sama polévka má být hustá a šťavnatá jestli to chcete zahustit tak na strouhaným bramborem za syrova nebo trochu bramborovou kaší. Když zbyla z oběda.

    Odpovědět

  • maris maris

    drahulin: Drahuško, dnes jsem boršč vařila - skoro stejně, jen jsem nedala jíšku, ale přidala klobásu:-8:-)). Je výborný:-p+12, dovolila jsem si přidat fotku;-):-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin(autorka receptu)

    Jenny,mám radost,že chutnal.Děkuji.:-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    posílám fotky,chutnalo nám:yes:;-),já boršč osobně můžu na jakýkoli způsob...:-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin(autorka receptu)

    pepa:děkuji

    Odpovědět

  • pepa pepa(neregistrovaná)

    :-))tovaše jidlo je viníkajci

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    v práci nám vaří vynikající boršť a tenhle na foto mi ho velmi připomníná....doma je červená řepa.hned ho vyzkouším...:-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Drahuško už vařím maso a zítra bude k obědu, minule nám moc chutnal, jenže tentokrát mám syrovou řepu, uvidíme jestli to bude jiné;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin(autorka receptu)

    Moc děkuji za milé komentáře.:-K:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Drahuško právě jsem ho dovařila a nemá chybu:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Boršč byl:-p:-pfoto a:yes:+11

    Odpovědět

  • popletko popletko

    :-p:-K:yes::-! uaaau ,ano repa a k tomu cervena :-D :-D :-D ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka spagetka

    cvikla je odjakživa řepa :-D:-D:-D;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bořšt borst recept cvikle boršč co je cvikla recept na boršt borst z cervene repy zeleninovy borst rusky borst polivka borst co je cvikle co je to cvikla recept na boršč boršč recept recept na polévku boršť polevka boršt recepty od pepy řepy domácí boršť boršť z červené řepy syrové rychlý boršt

Zapomněl/a jsem heslo