Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč zase trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

drahulin drahulin

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 903 kJ /
5 952 kcal
Bílkoviny1 041,06 g
Tuky178,44 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 2,85 g
Sodík 3,59 g
Sůl8,78 g
Sacharidy30,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle dozlatova. Krok 2: Poté přidáme protlak, mírně orestujeme a zalijeme horkým vývarem. Když je zelenina měkká, přidáme řepu, jíšku, česnek a povaříme. Ochutíme solí a pepřem a přidáme nakrájené maso. Krok 3: Na talíři zdobíme zakysanou smetanou. Každý strávník si může podle chuti okyselit na talíři kapkou octa

Zveřejněno 27. 11. 2010

Poznámka autorky drahulin

Zdroj:

Mezinárodní kuchařka(malinko poupraven)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč zase trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZYN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč zase trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OZYN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Zelenina je v pořádku. Základem je červená řepa a zelí. Já nedávám jíšku. Ale recept vypadá velmi, velmi dobře. Vyzkouším a moc děkuji.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)

Polévka jako boršč je pro mne jedna z nejlepších je hodně receptů. Nemusí se lidé po přečtení hned dohadovat jestli je recept správně nebo ne Já jich znám několik třeba do jednoho doporučují 3 druhy masa a uzené taky k tomu může být, jinde zase přidávají sušené houby Moc dobré vyzkoušejte . Polévka nemá žádná zvláštní pravidla ale je zásadní zelenina a to hlavně červená řepa zelí jestli kysané či hlávkové kysané si akorát uvaříme zvlášť nemusíte už skoro přidávat tolik octu nebo zde čtu že nakládanou řepu do polévky nedáváme proč já to vyzkoušel je to výborné nic se tím nekazí. Ale pozor nikdy nedávejte jíšku sama polévka má být hustá a šťavnatá jestli to chcete zahustit tak na strouhaným bramborem za syrova nebo trochu bramborovou kaší. Když zbyla z oběda.

drahulin: Drahuško, dnes jsem boršč vařila - skoro stejně, jen jsem nedala jíšku, ale přidala klobásu:-8:-)). Je výborný:-p+12, dovolila jsem si přidat fotku;-):-)

Jenny,mám radost,že chutnal.Děkuji.:-K

posílám fotky,chutnalo nám:yes:;-),já boršč osobně můžu na jakýkoli způsob...:-K

pepa:děkuji

:-))tovaše jidlo je viníkajci

v práci nám vaří vynikající boršť a tenhle na foto mi ho velmi připomníná....doma je červená řepa.hned ho vyzkouším...:-p

Drahuško už vařím maso a zítra bude k obědu, minule nám moc chutnal, jenže tentokrát mám syrovou řepu, uvidíme jestli to bude jiné;-)

Moc děkuji za milé komentáře.:-K:-K

Drahuško právě jsem ho dovařila a nemá chybu:-p:-p:-p:-p

Boršč byl:-p:-pfoto a:yes:+11

:-p:-K:yes::-! uaaau ,ano repa a k tomu cervena :-D :-D :-D ;-)

:-p:yes::yes:

cvikla je odjakživa řepa :-D:-D:-D;-):yes:

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
bořšt, borst recept, cvikle, boršč, co je cvikla, recept na boršt, borst z cervene repy, zeleninovy borst, rusky borst, polivka borst, co je cvikle, co je to cvikla, recept na boršč, boršč recept, recept na polévku boršť, polevka boršt, recepty od pepy řepy, boržť polevka, domácí boršť, boršť z červené řepy syrové

Suroviny:
přední hovězí, plec vepřová, mrkev, celer, petržel, zelí hlávkové, protlak rajčatový, řepa červená, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, sůl, pepř, smetana kysaná, máslo, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu