Marocký salát z červené řepy

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 15 minut 3-4 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

4-6 ks předem vařené červené řepy
1 červená cibule
1 lžička římského kmínu
trochu čerstvé petrželky
čerstvý koriandr dle chuti
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce limetové šťávy
špetka soli
čerstvě mletý pepř dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jednoduchý marocký salát připravíme z předem uvařené a vychladlé červené řepy (nebo lze koupit). Množství se řídí velikostí řepy. Oloupanou řepu nakrájíme na kostky, dáme do misky a posypeme římským kmínem, podrceným v hmoždíři..

  2. Opláchnutou nať petrželky a lístky koriandru nasekáme a přidáme k řepě. Očištěnou cibuli nasekáme velmi jemně, dáme do misky a vše promícháme spolu se zálivkou, kterou v malé mističce prošleháme vidličkou.

  3. Jednotlivé porce můžeme posypat například sezamovými nebo jinými semínky, ale není to nutné. Salát je výborný k masu, sýrům, teplým bezmasým jídlům i samostatný.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 356 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marocký salát z červené řepy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: řepa koriandr salát z červené řepy s koriandrem a ořechy

Zapomněl/a jsem heslo