Šťáva z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenŠťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťáva z červené řepy je skvělou zásobárnou antioxidantů a minerálů, obzvlášťe pak draslíku. Proto se červená řepa doporučuje při snižování krevního tlaku. Šťávu můžete…
Ochutnejte originální spojení tradičních chutí – zelňačka s červenou řepou přináší sytou a lahodnou polévku, která překvapí svou barvou i jemně nasládlou chutí. Ideální…
Tato pomazánka je osvěžující a chutnou kombinací, která přináší zajímavý kontrast sladké, jemně nakyslé řepy a pikantního křenu. Přidání jablka pomazánce dodává svěží,…
Pokud se vám po Velikonocích sejde více vajec, můžete si je upravit i jako jednohubky nebo přidat do salátu. Pro zpestření je možné vejce obarvit šťávou z červené řepy.…
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v…
Tato jednoduchá pomazánka se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačině. Oceníte ji zvláště, pokud se snažíte o redukci váhy. Tvaroh a tofu stačí smíchat se zeleninou.…
Pečená zelenina tak dobrá, že vám ani maso nebude chybět. Toto výživné a zdravé jídlo, dochucené dobrým sýrem, můžete podávat samotné jako večeři, nebo rychlý oběd. Je…
Chuťovky rádi připravujeme pro návštěvy, na oslavy a nebo jen tak, když máme v plánu televizní večer. Vyzkoušejte kolečka červené řepy ozdobené brynzovou pomazánkou a…
Stylový předkrm lze připravit i z obyčejné a často opomíjené zeleniny. Spojení pečené řepy s glazurou z javorového sirupu, octa a rozmarýnu, mozzarelly a grilované…
Bramborové knedlíky se špenátem z listů červené řepy a uzeným kuřecím masem jsou zajímavým zpestřením tradiční české kuchyně. Jemný špenát s česnekem a máslem skvěle…
Křupavé, barevné a plné chuti - domácí zeleninové chipsy z červené řepy, mrkve a celeru jsou zdravější alternativou klasických brambůrků. V kombinaci s jemným sýrovým…
Jako předkrm či menší jídlo je často podáváno hovězí carpaccio. Vyzkoušejte však odlehčit svému trávení a připravit si tuto pochoutku v bezmasé verzi. Tenké plátky z…
Lehký salát z červené řepy s medem je zdravá a rychlá příloha, která v sobě spojuje jednoduchost s překvapivě vyváženou chutí. Jemná sladkost medu podtrhne přirozenou…
Pečená červená řepa a lehký dresink tvoří salát inspirovaný katalánskou kuchyní. Svěží, zdravý a plný barev – ideální jako lehký oběd nebo originální příloha k hlavnímu…
Salát, který je plný chutí a zároveň i prospěšných vitamínů, najdete v tomto receptu. Spojení červené řepy a zelí se postará nejen o křupavost, ale také o výživnost…
Zavařovaná červená řepa nesmí chybět v žádné spíži. Díky sladkokyselému nálevu vydrží celou zimu a hodí se jak k masu, tak do salátů. Příprava je jednoduchá a rychlá.…
Chutný, křupavý salát z hlávkového zelí a syrové červené řepy je plný vitamínů. Doplněný o jarní ředkvičky, strouhaný křen a mrkev poslouží jako příloha k hlavnímu jídlu…
Sendvič s grilovaným hermelínem je výborná a rychlá večeře, která skvěle zasytí. Když sýr doplníme plátky vařené červené řepy, získáme dokonalou chuťovou kombinaci. Druh…
Carpaccio jsou původně tenké plátky marinovaného hovězího masa. Vegetariáni jistě ocení tuto verzi z červené řepy. Naložená v marinádě stráví několik dní, takže ji…
Teplou a voňavou polévku uvítáme snad v kterýkoliv den. A plná zeleniny a masa i dobře zasytí. Inspirujte se podzimní verzí boršče z vývaru z masa hovězího, vepřového i…
Zelňačka z červené řepy je variací na tradiční zelnou polévku, která zaujme svou sytou barvou i neobvyklou chutí. Skvěle zahřeje v chladných dnech a potěší milovníky…
Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se připravuje v mnoha obměnách. Tato varianta s mletým masem a restovanou slaninou vyniká výraznou chutí červené…
Pomazánka z červené řepy se hodí pro každou příležitost. Postačí pouze uvařit řepu a vajíčka, nastrouhat je a smíchat s ostatními ingrediencemi. Pomazánku mažeme na…
Řepu nastrouháme na jemno, přidáme zbylé suroviny. Vše promícháme, dochutíme dle chuti a dáme vychladit.