Salát z červené řepy a cizrny
Recept ještě nebyl hodnocenČervená řepa je královna podzimní a zimní kuchyně. Ať již vařená, nebo zasyrova, dá se skvěle použít do salátů. V tomto konkrétním případě je kombinovaná s cizrnou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červená řepa je královna podzimní a zimní kuchyně. Ať již vařená, nebo zasyrova, dá se skvěle použít do salátů. V tomto konkrétním případě je kombinovaná s cizrnou.…
Brynzu obvykle podáváme v tradiční kombinaci s haluškami, bylo by ale škoda tento výborný měkký sýr neochutnat i jinak. Brynza ve spojení s červenou řepou dušenou ve…
Tento dobrý salát s křupavými salátovými listy, kedlubnou, ořechy a čerstvým sýrem je skvělý jako svačina nebo lehká večeře. Jako zálivku použijeme dýňový olej, který mu…
Tento salát je osvěžující a barevný pokrm plný zajímavých chutí a zdraví prospěšných látek. Křupavý fenykl se skvěle doplňuje se sladkostí červené řepy a šťavnatými…
Křupavé smažené placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš v lásce nemají. Placky z červené řepy chutnají skvěle samostatně, posypané oříšky…
Pár obyčejných a poměrně levných surovin můžeme jednoduše proměnit ve výborné a vydatné jídlo. Stačí masu dopřát dost času, aby bylo krásně měkké a všechny chutě se…
Tato jednoduchá polévka z červené řepy zaujme na první pohled krásnou barvou. Chuť řepy doplníme zakysanou smetanou, kterou můžeme použít i na ozdobení. Polévku…
Báječný podzimní salát z pečené červené řepy s mandlemi jistě pro svoji výbornou chuť nezklame. Podává se samostatně a nebo se dá použít i jako příloha k masu.
V nadcházejících chladných a sychravých podzimních dnech přijde talíř horké polévky vhod. Rychlá zeleninová polévka, na způsob boršče, bude hotová během půl hodiny a…
Přidat řepu do muffinů je skvělý nápad. Nejen že tak dodáme do dezertu trochu zeleniny, řepa navíc těsto zvláční a dodá mu krásnou barvu. Muffiny zdobíme jemným krémem z…
Během pečení získá zelenina úžasnou intenzivní chuť, navíc ji připravíme skoro bez práce. Zeleninu stačí očistit, nakrájet a péci potřenou olivovým olejem. Chutná skvěle…
Velmi rychlý a výživný salát ze syrové červené řepy vám dodá velkou dávku vitamínů a skvěle si pochutnáte. Citrusy lehce potlačují zemitou chuť červené řepy a lépe tak…
Vydatnou večeři plnou chutí připravíme z kuskusu. Příprava je rychlá a tak snadná, že ji zvládne i začátečník. Namočený kuskus stačí smíchat s červenou řepou a kozím…
Uzená kachní prsa jsou opravdová lahůdka. Jejich delikátní chuť dobře vynikne v kombinaci s bramborovými noky a dušeným zelím. Zelí obarvíme šťávou z červené řepy, tím…
Červená řepa je na první pohled obyčejná zelenina, která však má pozitivní účinky na naše zdraví. Z pečené řepy můžete připravit snadný salát s balkánským sýrem,…
Uvařené brambory oloupejte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky.Řepu také oloupejte a buď ji nastrouhejte na hrubém struhadle nebo také pokrájejte.Cibuli a…
I z obyčejných surovin můžeme připravit lahůdku. Pečením dodáme zelenině nové a výraznější tóny. Pak už ji stačí krátce povařit ve vývaru, dochutit a podávat s kopečkem…
Kompletní a chutné jídlo naleznete v tomto receptu. Kus lahodného plátku z vepřové krkovice doplní bramborové koláčky na sádle, s cibulkou. Jako zeleninová příloha je…
Pokud se vám po Velikonocích sejde více vajec, můžete si je upravit i jako jednohubky nebo přidat do salátu. Pro zpestření je možné vejce obarvit šťávou z červené řepy.…
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v…
Příprava tohoto pokrmu je trochu zdlouhavější, výsledek ale stojí za to. Mističky z červené řepy plněné dobře ochucenou směsí mletého krůtího masa chutnají báječně.…
Ideální recept na rychlou večeři pro všechny, kteří vyznávají zdravý životní styl. Spousta barevné zeleniny plné vitamínů doplněná o šťavnaté kuřecí maso jako skvělý…
Pečená zelenina tak dobrá, že vám ani maso nebude chybět. Toto výživné a zdravé jídlo, dochucené dobrým sýrem, můžete podávat samotné jako večeři, nebo rychlý oběd. Je…
Chlodnik je tradiční litevská studená polévka, která v létě osvěží lépe než zmrzlina. Její základem je kefír nebo podmáslí, vařená červená řepa a čerstvé bylinky, které…