

Boršč s kuřecím masem
Suroviny
- 2 kuřecí řízky
- 100 g kuřecího salámu v celku
- 1 lžička sladké papriky
- olej
- 1 cibule
- 1 červená řepa syrová
- 1 bobkový list
- 1 lžíce octa
- kuřecí vývar
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 1/4 hlávkového zelí
- brambory
Postup přípravy receptu
Na oleji osmahnu nadrobno pokrájenou cibuli, přidám maso a salám na kostičky, sladkou papriku a řepu nakrájenou na malé kostičky.
Vše krátce osmahnu a podliju vodou s kuř. vývarem.
Přidám syrové zelí na tenké proužky, kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle, bobkový list, brambory na kostičky.
Vařím, až jsou brambory a řepa měkká.
Nakonec zahustím moukou s vodou, dochutím octem a solí. Nechám 15 minut zaležet.