Pečená zelenina s parmezánem

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 10 názorů

Suroviny

3 menší červené řepy
1/2 květáku
1 cuketa
4 menší cibule
1 hlavička česneku
1 červená paprika
sůl
barevný pepř mletý
sušený česnek
olivový olej
ocet balsamiko
2 hrsti parmazánu
medvědí česnek
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky, dejte na dno pekáčku. Na ni postupně dávejte květák, rozebraný na menší růžičky, cibuli na čtvrtky, neloupanou cuketu na plátky, česnek na stroužky, pokrájenou očištěnou papriku.

  2. Posolte, opepřete, lehce posypte práškovým sušeným česnekem, pocákejte balsamikem a olivovým olejem a dejte asi na dvacet minut přikryté péci, tak, aby byla zelenina změklá.

  3. Potom odkryjte a dopečte, aby se vypekla voda, kterou zelenina pustila. Odhaduji tak na 180-200°C. Teplou zeleninu, kterou můžete mít jako lehkou večeři nebo jako přílohu k masu, posypte na talíři strouhaným parmezánem a pokrájeným medvědím česnekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 547 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená zelenina s parmezánem

Tématické fráze: grilovaná zelenina s parmazánem teplá zelenina pečená zelenina zapecena zelenina s parmazánem recepty s parmazánem zelenina k večeři pečená zelenina s parmazánem pečené papriky s parmazanem recepty s parmezánem zapečená zelenina s parmezánem tepla zelenina s parmazan pečená zelenina s balsamikem zelenina s s parmazánem zelenina s parmazánem vecere pečená zelenina pečená podzimní zelenina zapečená zelenina s s parmazánem pečena zelenina s s parmazánem pečené papriky s balsamikem pečena řepa s parmazánem