Masino à la řízek

Jenny Kuchař: Jenny

Doba přípravy: 24 hod 20 ks Vepřové maso 15 názorů

Suroviny

maso - vepřové, kuřecí, krůtí (ne hovězí)
2 PL solamylu
4 PL sojové omáčky
2 PL worchestrové omáčky
1 PL plnotučné hořčice
4 celá vejce
1/2 lžičky soli + pepře
7 stroužků česneku
sádlo nebo olej na smažení
červená řepa
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme na jemno (z jednoho kousku rozklepu 2 kousky, tudíž je masa dost, proto píšu 20 kousků).

  2. Do mísy dáme všechny ingredience a pořádně rozmícháme. Naložíme maso a necháme marinovat 24 hodin.

  3. Pak maso upečeme na pánvi jako řízek.

  4. Podáváme s kaší, bramborami, hranolky, chlebem a červenou řepou.

Poznámka

Spíše smažit na pánvi z teflonu.

Možná je už tady takový recept, nepídila jsem, ale tohle mě naučila tchýně, která to má od kamarádky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 98 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Masino à la řízek

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    prosciuto: správne, :-) opravené. ;-)

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    à la, alebo alla:-((

    Odpovědět

  • Jenny Jenny(autor receptu)

    mysaci:díky moc,taky ho dělám jen svátečně...;-)

    Odpovědět

  • mysaci mysaci

    Jenny, vyzkoušela jsem tvůj receptík a musím říct, že není jako ostatní. Je sice podobný, ale tenhle je jednoznačně nejlepší!!! Sklidila jsem chválu celé rodiny, přiřadím si ho mezi sváteční :-)
    Moc moc díky!!:-K

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Tohle znám pod názvem "rošťáci", je to fakt výborný :yes:

    Odpovědět

  • Jarus87 Jarus87

    Má stejný recept a můžu potvrdit že je super:yes::yes::yes:dávám bodík:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Maris:-), děkuji za pochvalu, prostě mi tohoto receptu bylo líto, že je tu bez fotky. A navíc...ráda si maso nakládám dopředu, protože pak je hned po ruce, žádná příprava, a při takovém vaření stihnu i spoustu jiných věcí:-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Recept opravdu není nic nového, ale ivulinko, přidala jsi krásné fotky:yes::-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jani:-), vyzkoušela jsem tvůj recept a musím jedině pochválit, protože maso bylo po dvou dnech marinování nádherně měkké a křehké, do marinády jsem přidala malinko červené mleté papriky, aby mělo maso v konečném výsledku pěknou barvu, to dělám téměř u všech receptů. Dovoluji si přidat Ti sem pár foteček, kdyby se nehodily, pak je smáznu a bodík je samozřejmostí.

    Odpovědět

  • zuzina zuzina(neregistrovaná)

    nam,nam,a hezoučké dortiky:yes::yes:

    Odpovědět

  • aranosi aranosi

    :-K:-K:yes:letí bodík

    Odpovědět

  • Dagmar Dagmar(neregistrovaný)

    Dělám podobný, jen nedávám sojovku, ale více koření - majoránku, kari, tymián a drcený kmín. Znám pod názvem děkanský řízek, ale jinak dobrota vhodná i na gril.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-) prskavka.bobo nemáš tak úplnou pravdu....pokud mám čas na uveřejnění receptu, mám čas i na to, pohledat, jestli tu podobný není. To, o čem mluvíš, je pohodlnost, ne nedostatek času.

    Odpovědět

  • prskavka.bobo prskavka.bobo

    Posílám bodík,nemá každý čes hledat,jestli už tady podobný recept je nebo ne.Dneska se dívám,recept se mi líbí,a hned ho vyzkouším,tak to asi funguje ne? :-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jenny, máš pravdu, je tu a viackrát...alebo s malými obmenami a notoricky známy...
    Vyhľadávač funguje dosť spoľahlivo, oplatí sa ho použiť pred vložením receptu...
    Ale torty máš krásne.

    Odpovědět

Tématické fráze: děkansky řizek děkanské řízky masino mášino maso recept recept na děkanské řízky recepty z vepřové kotlety děkanský řízek děkanský plátek dekansky rizek recept masino ala děkanské řízečky kuřecí plátky svátečně jak dlouho smažir kuřecí řízek,aby byl křehký-měkký dekanske rizecky recept řízek z drceného chleba vepřové maso svátečně naložené kousky masa upečené jako řízek dekanske platky recepty řízky obrázky děkanské kuřecí řízečky rizek ze dvou mas

Zapomněl/a jsem heslo