Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

20. 5. 2009 21:53

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 081 kJ / 737 kcal
Bílkoviny31,23 g
Tuky5,22 g
Vláknina63,67 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 584 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy109,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Salát připravovala Naďa Konvalinková v někdejší Prima vařečce a od té doby ho vyrábím docela pravidelně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

martina

4. 1. 2016 20:41

Nemáte náhodou někdo recept na ta žebírka, které vařila s Karlem Černochem?

dexulka

4. 2. 2013 15:24

Moc dobrý,osvěžující salát :-p Použila jsem čínské zelí,ale i tak to bylo moc dobré.Do části jsem jsem přidala i bílý jogurt a měla tak jemnější variantu.Určitě zopakuji ;-) Posílám bod i foto :yes:

Patricie

30. 6. 2009 20:38

Tak Eli, teprve dnes jsem se dostala k tomuhle receptu a posílám bod. Je perfektní. Díky za vložení receptu:-!:-))

spagetka

22. 5. 2009 10:22

Opuncie - přesně, jak píše žížalka, jen mě předběhla :-D:-D. Mělas už starou a vyschlou. Kvalitní čerstvá je na omak pružná a nezní dutě. A rozhodně není pravda, že pečením se uchovají všechny látky. Ty se uchovají jedině v syrovém stavu. Chuť čerstvé řepy je ohromně svěží, nakyslosladká a křupavounká. :-p:-p, jé teď jsem dostala chuť!!!Zkus ji sehnat opravdu čerstvou ;-):yes:

zizala

22. 5. 2009 07:26

Opuncie, tak to jsi měla nějakou nekvalitní...dávám syrovou řepu do salátů taky, už léta a je výborná:-p

opuncie

22. 5. 2009 00:40

Jednou jsem zkusila syrovou řepu a vůbec nebyla dobrá. Musela jsem vyhodit celý salát. Byla tvrdá a měla nepříjemnou chut. Já bych dala třeba pečenou, ta si zachovává všechny důležité látky nedotčené.

Eliza

21. 5. 2009 19:03

Ano, řepu dávám syrovou, sterilovaná není tak šťavnatá, křupavá a i když je dobrá, není tolik dobrá (a zdravá) jako syrová :-p Takže Špagetka má pravdu a za bod Ď :-).

blanca.xy

21. 5. 2009 18:58

spagetko, díky, červenou řepu jsem nikdy syrovou nejedla, vyzkouším ji v tomto receptu. Elize posílám bodík :-).

spagetka

21. 5. 2009 18:54

blanca.xy - sice nejsem Eliza, ale tohle mi potvrdí ;-), červená řepa je přece absolutně nejchutnější a hlavně nejzdravější syrová - i se může vařit a péct, ale syrová je naprosto :yes::yes::yes:

blanca.xy

21. 5. 2009 18:48

Eli, tu řepu dáváš syrovou?

Iljusa

21. 5. 2009 06:58

salátek vypadá velmi lákavě :-8:yes:

Iljusa

21. 5. 2009 06:55

Elizo - píšu ti na tuto stránku, četla jsem tvůj nářek, že by si si tak dala ráda guláš - i ten jde uvařit dietně - vaříš klasicky, jen dáš na lžíci ol. oleje cibulku, pomalu jí smažíš, přidáš - buď kuřecí, nebo soj. maso, luštěninu, nebo houby, kořeníš normálně, jak si zvyklá, rozdíl bude jen v zahuštění - v mém případě jsem dělala guláš často s rajskými a paprikou, to se mírně rozvařilo a zahustila se s tím omáčka. Podávej s těstovinou (Express Panzani )nebo rýží), kaloricky málo hodnotné, a pokud bude guláš z výše uvedených surovin, tak při 150 g přílohy a jedné porci guláše si to;-) s klidným svědomím můžeš dát 3x denně a nepřibereš ani deko (doporučuji nejlépe z hub - mají málo kJ)

pipre

20. 5. 2009 23:34

Elizo, už jsem si recept uložila a určitě vyzkouším. Ikdyž mne některé druhy zeleniny nadýmaly, těžko jsem salátům odolávala. Trochu jsem si zažívání dala do pořádku, takže už můžu téměř všechno.

mirca75

20. 5. 2009 23:13

Elizo:-)u nás by též nebylo co skleničkovat;-),protože z půl hlávky sní manžel s Vojtíkem sám a já mám peška:-(:-D.My saláty rádi jen tak nebo k večeři-k tomu chleba s máslem:-p:-p a nebo jako přílohu;-).Když o tom tak přemýšlím:-O u nás je salát(jakýkoliv) několikrát týdně ať je jaro nebo podzim:-).No jsme zkrátka salátožrouti:-D:-D.

Eliza

20. 5. 2009 23:08

Pipre, zkus i tento... je podstatně levnějši než šopák (i když i ten také vyrábím často a ráda) a takový "česky náš", dostupný v jakémkoli ročním období a plný cenných vitamínů...:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uskladneni krenu salát ze zelí v syrovém stavu jako příloha křen uskladnění uskladneni cervene repy červená řepa uskladnění šopský slát vitamínový zelny salát syrova červena řepa opuncie jedlá zelný salát na uskladnění slat z cervene repy vitamínové recepty salát ze syrové červené řepy vitamínový salát z čerstvého zelí uskladnění celeru červená řepa - uskladnění slát z červeného zelí salát syrová červená řepa uskladneni syroveho krenu šopský salát kalorie

Suroviny: zelí bílé, celer, mrkev, jablko, petrželka kořenová, řepa červená, cibule, křen, ocet, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjxJ