Snidanova bagetka s michanym vajickem a potocnici

Předkrmy Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Předkrmy Doba přípravy: 1 hodina 8 názorů

Suroviny 16 ks

8 baget (nakrájené na 1,5 cm vysoké plátky na pokrytí 1 plechu)
80 g másla
1 větší stroužek česneku
strouhaný sýr
6 vajec
1 jarní cibulka
1 lžička hořčice plnotučné
drcený pepř
sůl
olivový olej
nahrubo krájená potočnice
sušená rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Maslo utreme s cesnekem a soli, namazeme na platky baget, dame na plech vylozeny pecicim papirem a peceme v predehrate troube (180 stupnu) dozlatova (cca 7 - 10 minut).

  2. Na olivovem oleji kratce osmazime nadrobno nakrajenou jarni cibulku, pridame vajicka, ktera jsme rozmichali se soli, drcenym peprem, lzickou horcice (muzeme primichat i lzici rajskeho protlaku) a umichame.

  3. Na opecene platky baget dame vrstvu umichanych vajicek, posypeme strouhanym syrem, potocnici a ozdobime platkem suseneho rajcete.

  4. Pripadne dochutime kecupem. Urcite by se hodila i susena sunka.

Poznámka od kuchařky

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/137817-tip-proti...

Potocnice lekarska je v CR mene znama, ovsem da se velice snadno pestovat na zahradce nebo v truhliku za oknem.

Vyborne se hodi do salatu, polevek nebo pomazanek. Chutove pripomina redkvicky.

Komentáře k receptu Snidanova bagetka s michanym vajickem a potocnici

Tématické fráze: snídaňová bageta-recept bagetka na gril redkvicky s vajickem potocnice rečept bagetka olivovy olej babicovy dobroty recepty 27.10.2012