

Snidanova bagetka s michanym vajickem a potocnici
Suroviny 16 ks
- 8 baget (nakrájené na 1,5 cm vysoké plátky na pokrytí 1 plechu)
- 80 g másla
- 1 větší stroužek česneku
- strouhaný sýr
- 6 vajec
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička hořčice plnotučné
- drcený pepř
- sůl
- olivový olej
- nahrubo krájená potočnice
- sušená rajčata
Postup přípravy receptu
Maslo utreme s cesnekem a soli, namazeme na platky baget, dame na plech vylozeny pecicim papirem a peceme v predehrate troube (180 stupnu) dozlatova (cca 7 - 10 minut).
Na olivovem oleji kratce osmazime nadrobno nakrajenou jarni cibulku, pridame vajicka, ktera jsme rozmichali se soli, drcenym peprem, lzickou horcice (muzeme primichat i lzici rajskeho protlaku) a umichame.
Na opecene platky baget dame vrstvu umichanych vajicek, posypeme strouhanym syrem, potocnici a ozdobime platkem suseneho rajcete.
Pripadne dochutime kecupem. Urcite by se hodila i susena sunka.
Poznámka od kuchařky
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/137817-tip-proti...
Potocnice lekarska je v CR mene znama, ovsem da se velice snadno pestovat na zahradce nebo v truhliku za oknem.
Vyborne se hodi do salatu, polevek nebo pomazanek. Chutove pripomina redkvicky.