Garam Masala #1
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou. Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 255 kJ / 300 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 9,00 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 2,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 35,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Připravte si koření a pokud používáte nějaké koření již v mleté formě, tak jej dejte stranou. Rozpalte pánev na středním plamenu (bez oleje) a když je horká přesypte do…
v mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud…
Dhal je tradiční indický pokrm, který se připravuje z luštěniny, nejčastěji z čočky. Jeho zajímavou chuť utvoří typické koření. Pokrm je velice sytý a doslova nabitý…
V hlubší pánvi nebo nepřilnavém hrnci rozehřejeme olej a minutu na něm opékáme římský kmín, až než začne praskat. Přidáme prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor a…
Nejdříve si připravíme cuketu. Pokud je starší s tuhou slupkou, oloupeme ji, překrojíme a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme na půlměsíčky. Mladé cuketky stačí omýt a…
Z obou druhů mouky, koření a vody umícháme řidší těstíčko, husté asi jako na palačinky. Pokud chceme, vmícháme do něj na závěr nastrouhanou nebo nasekanou zeleninu, ale…
Dala jsem ghee rozehřát do hrnce. Přidala jsem římský kmín a nechala jsem ho chvíli pobublat. Přidala jsem slitou rýži a zamíchala jsem vše dohromady. Přidala jsem 3…
Květák rozebereme na menší růžičky. Rajčata nakrájíme na menší kousky a v sekáčku nahrubo rozsekáme. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky.V hlubší pánvi…
Okurku obrátíte a několikrát podélně překrojíte. Poté svisle nakrájíte na kostičky. Do jogurtu přidáte 2 až 4 lžíce vody, dle hustoty jogurtu. Na jogurt nasypete…
Rozpálíte olej v keramickém woku. Přidáte hořčičná semínka a necháte je chvíli skákat. Přidáte celý kmín a necháte pobublat a přidáte cibuli a zázvor. Teď do woku…
Ředkvičky a kokos nastrouháte. Pokapete citroném a zamícháte. Dáte smažit hořčičné semínko, kmín, curry listy a nakrojené feferonky. Tuto "tarku" nalijete na ředkvičky,…
Všechno koření rozdrťte v hmoždíři na jemný prášek. Hmoždíř nevymývejte a nadrťte v něm ořechy.Do vysoké nádoby (např. do tubusu na tyčový mixér) vložte špenát, přidejte…
V papiňáku jsem na II. stupeň tlaku uvařila channa dal (15 minut). Do woku jsem dala mraženou česnekovou kostku s olejem a na středním ohni jsem jí rozehřála. Poté jsem…
Smíchejte všechny ingredience a přidávejte po troškách vodu, dokud vám nevznikne tuhé těsto. Rozdělte ho na 3 díly a pomaštěnýma rukama z něj vytvořte 3 kuličky.…
Hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v nové vodě doměkka (asi 30 minut). Vodu necháme jen těsně nad hrách a případně postupně přiléváme tak, aby měkký uvařený…
Klasickou snídaňovou omeletu zná snad každý. Pokud ji však chcete trošku ozvláštnit, vyzkoušejte ji připravit na marocký způsob. Omeleta s rajčaty krásně voní po šafránu…
Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej, vsypeme na něj všechno koření a krátce orestujeme, aby se rozvonělo. Přidáme mrkev,…
Rozpálila jsem keramický wok a hrnec s tlustým dnem. Do woku jsem dala 2 lžíce oleje. Do hrnce jsem dala 1/2 šálku oleje. Přidala jsem cibuli. Velkou cibuli (žlutou)…
Do horkého oleje dejte smažit česnekovo-zázvorovou pastu. Přidejte cibuli a smažte dokud cibule nezačne zlátnout. Přidejte rajčata a vzápětí channa dal a lauki (tykev).…
Nasekejte zelí buďto nožem, v robotovi, v minisekáčku anebo lze nastrouhat na struhadle. Totéž udělejte s cibulí, česnekem, zázvorem a ferefonkami a vytvořte hrubou…
Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna, celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně…
1) Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu. 2) Odstraňte semínka s jádro…
Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3x ve studené vodě. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechno koření a necháme ho krátce rozvonět. Přisypeme…