Ostrá čočková polévka v PH

arrefeena Kuchařka: arrefeena

Doba přípravy: 10 min / 3 hod Pomalý hrnec 11 názorů

Suroviny

1 hrnek červené čočky oprané
1 rajče odjadřené a nakrájené nadrobno
1 lžíce česneku prolisovaného nebo na jemno nakrájeného
1 lžíce Ghee nebo másla oleje
1 feferonka čerstvá mražená nebo sušená
Směs koření:
1/2 lžičky celého římského kmínu tzv bílého
1 lžička mletého koriandru (semínka)
1/4 lžičky mleté kurkumy
1/4 lžičky mleté Garam masaly
1/4 lžičky mletého Cayenského pepře (dle chuti)
1 lžička soli (de chuti)
0,75 l pitné vody
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.

Poznámka

recept na indický dhal

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ostrá čočková polévka v PH

  • zuzun zuzun

    jo, to je asi ten novodoby netradicni recept, ten stary je narocny a musi ho delat dva lidi najednou a davat bacha aby si vzajemne nepotloukli ruce. Ja mochi naprosto miluju, ale docela to stavi:-D tak bacha. Burakova prichut u me jednoznacne vyhrava, to je z burakovyho masla, ne? Ten pandam neznam, nebo nevim ze znam...ale kaloricky bomby teda ( protoze kdyz zacnu tak nevim kdy prestat)

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    na youtube najdete úplný recept

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    není to tak těžké, dělá se to z lepkavé (glutinous) rýžové mouky a pár lžic obyčejné. Uhněte se to s vodou, rozdělí na kuličky a naplní tou hmotou která je z channa dal, urad dal nebo z červených fazolí. Pak se osladí a podle chuti se přidají další ochucovadla. Já osobně zbožňuju pandam příchuť a burákovou, také mm ráda mochi obalené v černém sezamu. Když máte naplněné kuličky dáte je do napařováku na knedlíky a uvaříte v páře. Uvařené obalíte v rýžovém škrobu aby se nelepili a skladujete v lednici.

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    jo, mochi je uzasny, ten vnitrek je myslim z pasty z fazoli, ale to ryzovy "baleni" nevim jak se dela, ale urcite to je narocny, cetla jsem ze to lidi delaji rucne, namocena ryze se musi neustale "mlatit"...:-S. Mohla bych udelat jenom tu pastu, ale musim z cocky, koupila jsem tu cervenou, asi dve kila...:-O

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    zuzun: promiňte že odbočuji, ale zkoušela jste již mochi?

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Arrefeena, to vypada dobre, diky, jak se znam, sezeru tu napln i bez toho chleba:yes:

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    rozmarynaH: pokud chcete přijít z nákupu a mít ji hotovou :yes:

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena(autorka receptu)

    zuzun: jediný o kterém vim http://jugalbandi.info/2008/03/puran-poli/

    Odpovědět

  • zuzun zuzun

    Cocku miluju a tuto polivku obzvlast - v Iranu se dela podobne, s cibuli a citronem, ale vari se kratsi dobu. Ten citron doda smrnc, vyzkousejte:yes:. Delam si cocku i na sladko, ale ten muj recept by asi kazdyho prizabil:-D. Arrefeena, mohla bys dat nejaky indicky recept na sladko na cocku nebo fazole? Diky a za polivku bod:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Proč v pomalém hrnci:-?, čočka se musí úplně rozvařit. Škoda energie:-//

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    hmm červená čočka je za 15 minut měkká i bez pomalého hrnce:-S

    Odpovědět

Tématické fráze: čočková polévka v pomalem hrnci čočková polévka z pomalého hrnce přepuštěné máslo dělané v pomalém hrnci cockova polevka v ph čočková polévka v v pomalém hrnci žlutá čočka polévka youtube recepty na polévky pomaly hrnec cockova polevka pikantni polevka.ze zlute cocky čočková polévka pomalý hrnec youtube cockova polévka příprava žluté čočky recept polevka ze zlute cocky polevka v ph urad dal polévka urad dall příprava ostrá červená čočka recept polévka z červené čočky ostrá cockova pomalý hrnec čočková v ph