Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dal palak (indická kaše ze žlutého hrachu se špenátem)

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 295 kJ /
1 027 kcal
Bílkoviny54,94 g
Tuky26,58 g
Vláknina32,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 127 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy126,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v nové vodě doměkka (asi 30 minut). Vodu necháme jen těsně nad hrách a případně postupně přiléváme tak, aby měkký uvařený hrách neplaval, ale měl řidší kašovitou konzistenci. Do uvařeného hrachu vmícháme citronovou šťávu. Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme do něho římský kmín a kurkumu a za občasného zamíchání opékáme asi 1-2 minuty, až než se koření rozvoní. Přidáme drobně nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a chilli a společně ještě asi 2 minuty opékáme. Krok 3: Poté přidáme listový špenát, osolíme a za občasného míchání necháme špenát rozpustit a zavadnout, ale déle nevaříme, aby si zachoval barvu a vitamíny. Krok 4: Podušený špenát vmícháme do hrachového základu. Dahl podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením a podáváme nejlépe s rýží.

Zveřejněno 21. 5. 2015

Poznámka autorky petram

Inspirace: http://www.chow.com/recipes/30683-easy-spinach-dal....

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dal palak (indická kaše ze žlutého hrachu se špenátem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPZK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dal palak (indická kaše ze žlutého hrachu se špenátem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPZK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dal palak, dal palak recept, žlutý dal, dál ze žlutého hrachu, žlutý hrách po indicku, indická hrachová kaše, recept na indické jídlo, daal palak, indický dál recept, palak dal, hummus žlutý hrách, kase z rimskeho hrachu, palak recept, spenat,hrách recepty, recepty ze žlutého hrachu, dal palal, zlty hrach recept, recepty z hrachu, vepřové palak se se špenátem, hrach indická kuchyně

Suroviny:
hrách, šťáva citronová, olej, římský kmín celý, kurkuma, česnek, zázvor, koření, špenát listový, sůl

Přidat fotografie receptu