Dal palak (indická kaše ze žlutého hrachu se špenátem)

petram Kuchařka: petram

Luštěniny 1 názor

Suroviny

200 g loupaného půleného hrachu
2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce oleje
1 lžička celého římského kmínu
1/2 lžička kurkumy
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
chilli koření dle chuti
200 g listového špenátu (mraženého)
sůl
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hrách přes noc namočíme a druhý den uvaříme v nové vodě doměkka (asi 30 minut). Vodu necháme jen těsně nad hrách a případně postupně přiléváme tak, aby měkký uvařený hrách neplaval, ale měl řidší kašovitou konzistenci. Do uvařeného hrachu vmícháme citronovou šťávu.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přisypeme do něho římský kmín a kurkumu a za občasného zamíchání opékáme asi 1-2 minuty, až než se koření rozvoní. Přidáme drobně nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a chilli a společně ještě asi 2 minuty opékáme.

  3. Poté přidáme listový špenát, osolíme a za občasného míchání necháme špenát rozpustit a zavadnout, ale déle nevaříme, aby si zachoval barvu a vitamíny.

  4. Podušený špenát vmícháme do hrachového základu. Dahl podle potřeby dochutíme solí a chilli kořením a podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka

Inspirace: http://www.chow.com/recipes/30683-easy-spinach-dal....

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dal palak (indická kaše ze žlutého hrachu se špenátem)

Tématické fráze: dal palak dal palak recept žlutý dal dál ze žlutého hrachu žlutý hrách po indicku recept na indické jídlo daal palak indický dál recept palak dal hummus žlutý hrách kase z rimskeho hrachu palak recept zlty hrach recept recepty z hrachu vepřové palak se se špenátem hrach indická kuchyně zlty dhal palak chana dal indie recept hrách recept zluty hrach a cocka

Zapomněl/a jsem heslo