 
	
Čokoládovo-tvarohový dort
Recept ještě nebyl hodnocenČokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
	
			 
	
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
	
			 
	
	
Velké trdelníky známe z různých měst jako tradiční pochutinu. Doma si můžeme připravit jejich zmenšenou verzi. Příprava je sice pracnější, ale můžeme zapojit domácí…
	
			 
	
Máte rádi plněné vánoční cukroví? Tak to vám budou tyto koláčky určitě chutnat. Křehké těsto, které voní ořechy, naplněné krémem s troškou rumu a nahoře čokoláda s…
	
			 
	
Vsechny suroviny na testo smichame dohromady a vyslehame slehacem. ( Kdo chce, muze oddelit zloutky a vyslehat snih a po te vse smichat). Hotove testo nalijeme do predem…
	
			 
	
Pripravím najprv korpusy z 3 vajec. Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešam, preosejem do cesta a vareškou opatrne zamiešam. Plech 27x37…
	
			 
	
Krémeš je označení pro jeden z nejoblíbenějších evropských dezertů. Každý národ a každý cukrář si krémeš upravuje podle své chuti. Zde je jeho neobvyklá slovenská podoba…
	
			 
	
Bábovka je typický nedělní moučník, s pocukrovanou čepičkou udělá parádu na každém stole. Tato bábovka je vláčná, voní po skořici, rumu a provoní celou kuchyň. Přidat do…
	
			 
	
Do hrnku dáme rozpustit máslo, přidáme cukr, vodu, kakao a rum. Odebereme jednu sklenici z hrnku a do zbylého přidáme mouku, prášek do pečiva a vejce, to vše dobře…
	
			 
	
Brambory nastrouháme na jemno a se všemi přísadami vypracujeme hladké nelepivé těsto. Uděláme válečky, které rozdělíme na stejné kousky a z těchto kousků uválíme šišky…
	
			 
	
Košíčky v různých podobách patří mezi oblíbené druhy cukroví na nejednom svátečním stole. A spojení křehkého těsta, vaječného koňaku, máslového krému a čokolády, jsou…
	
			 
	
Tento klasický dezert potěší celou rodinu atraktivním vzhledem i výbornou chutí. Plátky kakaového a světlého korpusu promazané pudinkovou náplní ochucenou rumem skládáme…
	
			 
	
Část mouky se v cukroví dá nahradit pudinkem s různými příchutěmi. Těsto se tím trochu přibarví a ozvláštní žádanou chutí a vůní, což ho od ostatního pečiva odliší. Pro…
	
			 
	
Kromě dozlatova upečené husy nesmí na svatého Martina chybět také drobné svatomartinské rohlíčky. Připravíme je z kynutého těsta a naplníme lahodnou makovou náplní.…
	
			 
	
Vejce ušleháme s cukrem, přisypeme mouku s práškem do pečiva a přidáme vodu, olej a kakao. Promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi 15 minut na 160…
	
			 
	
Alpské knedlíky jsou rakouskou specialitou. Lehounké těsto. Ovocná, většinou borůvková náplň. Přeliv vanilkového krému a maková posypka. Kombinace chutí, která vytvoří…
	
			 
	
Pečený čaj připravovaly už naše babičky. Voňavá směs pečeného ovoce, koření a rumu zalitá horkou vodou dokáže v chladném počasí rychle zahřát a navíc si na ní pochutnáte…
	
			 
	
	
Nedaří se vám upéct mazanec, který by vypadal skoro jako ze žurnálu? Tak s tím od cukráře Josefa Maršálka to zvládnete hned napoprvé. Pokud se navíc budete řídit jeho…
	
			 
	
Do vlahého mléka dáme cukr, droždí a necháme vzejít kvásek. Na vále zpracujeme mouku, kvásek, vejce, sůl, prášek, kůru a nakrájené máslo.Vypracujeme hladké nelepivé…
	
			 
	
Hrníčkové recepty se těší velké oblibě. Jsou lehce zapamatovatelné a velmi variabilní. Můžete je ochutit kakaem, kokosem i ořechy. Pokud osvědčené těsto použijeme na…
	
			 
	
Vánočka je jednou z mnoha tradic klasických českých Vánoc. Pletená z devíti pramenů, plná oříšků, mandlí a rozinek voní máslem, vanilkou a trochu i rumem. Nakrájená na…
	
			 
	
Marmeláda nemusí být nutně ovocná. Rajčatová marmeláda je chutí velice podobná meruňkové marmeládě a tak ji můžete s klidným svědomím použít i do moučníků, málokdo pozná…
	
			 
	
Málokde už se slaví posvícení, ale posvícenské koláčky se pečou pořád. Posvícení se původně slavilo ve výroční den posvěcení místního kostela a bylo třeba vystrojit…
	
			 
	
Svatební koláčky mají být malinké, křehké, voňavé, plné chuti nádivky a obalené vrstvou cukru. Přesně tohle splňuje náš recept. Tak pokud nemáte nějaký osvědčený recept,…
	
			 
		
	
			 
		
	
			