Pečený čaj
Recept ještě nebyl hodnocenDlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 205 kJ / 49 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,10 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,03 g |
| –– polynenasycené | 0,07 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
| – cukry | 7,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Rybíz je typické letní ovoce, které se perfektně hodí do koláčů na celý plech. Jeho nakyslá chuť je vyvážena sladkým těstem a křupavou drobenkou. Příprava nezabere víc…
Ovocné košíčky zpestří svým vzhledem každý sváteční stůl nebo párty. Lahodí oku, jsou z lahodného jemného těsta. Díky krému z pudinku a másla nejsou suché a jako…
Netradiční ovesné sušenky, které můžete pozměnit dle libosti. Není třeba sladit, zralé banány je krásně ochutí. Díky ovesným vločkám pěkně zasytí a hodí se třeba na…
Drobenkový koláč s ovocem je ten typ dezertu, který nám připomene léto a chvíle s babičkou, která ho měla vždy tak dobrý. Tento jednoduchý a výborný moučník ozdobí stůl…
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé…
Pečené ovocné čaje se těší velké oblibě. Jejich výhodou je, že si připravíte ovocnou směs podle vlastní chuti. Stačí nakrájet ovoce, přidat cukr a koření, upéct v troubě…
Pokud patříte mezi milovníky pečeného čaje, zkuste si připravit vlastní směs pečeného ovoce pro jeho přípravu. Ovoce můžete zavařit a uchovat ve spíži, takže kdykoliv…
Ovocné košíčky se smetanovým krémem provoněným kávou a rumem ozdobíme drobným letním ovocem. Košíčky jistě potěší jako sladké pohoštění na letních oslavách. Kombinace…
Léto má řada z nás spojené s čerstvým ovocem a skvělými pečenými moučníky. Bublanina patří mezi známou klasiku, kterou pečeme během celého roku, nejen v létě. Sladké…
Každý z nás má určitě oblíbený sladký dezert, na který nedá dopustit. U nás to je bublanina plná skvělého ovoce. Tentokrát jsme zvolili jemné piškotové těsto, které se…
Hledáte inspiraci na sladkou tečku po nedělním obědě? Zkuste tento jednoduchý recept na rychlý a vláčný moučník plný ovoce. Tvarohová bublanina udělá radost rodině i…
Koláče z plechu s ovocem milují děti i dospělí. Sezóna rybízu je v plném proudu, tak vyzkoušejte osvědčený recept na jednoduchý a lahodný koláč, který se rozplývá na…
Příprava máslového ovocného koláče s drobenkou je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to. Koláč úžasně voní máslem, vanilkou a také tvarohem, díky kterému je…
Potřebujete upéct něco dobrého ke kávě, ale tlačí vás nedostatek času? V tomhle skvělém moučníku se perfektně pojí chutě kyselkavého rybízu, křupavé a sladké drobenky, a…
Všechny suroviny i s jablkama, /viz suroviny na těsto/ smícháme a vymícháme pak hladké těsto, které vmačkáme do plechu vysypaného kokosem. Potom si rozmícháme…
Podle tohoto receptu připravíte bleskově nedělní ovocný koláč. Máte trochu sezónního ovoce? Stačí chvilka odměřování hrnečkem, připravit těsto posypat sladkou drobenkou…
Suroviny na těsto smíchat, nalít na studený crisp talíř vyložený pečícím papírem a posypat ovocem (borůvky, rybíz, meruňka). Dát do studené trouby a péct na funkci crisp…
Jsou mezi námi milovníci rybízu, ale také ti, co se mu vyhýbají kvůli semínkům. Koláče z tohoto receptu se však nemusíte obávat, rybíz v něm není tolik výrazný a semínka…
Spodní vrstvu tohoto koláče tvoří křehké těsto, se kterým se sice hůře manipuluje, ale chuťově je naprosto lahodné. Na něj pak vrstvíme tvarohovou vrstvu, ve které je…
Hraběnčiny řezy jsou jedním z klasických moučníků s jablky. V této verzi receptu jsou jablka nahrazena rybízem, takže dodá řezům osvěžující nakyslou chuť. Tak pokud máte…
Z přebytků letního ovoce můžeme připravit výborný pečený čaj. Ten nás během chladného počasí zahřeje a potěší příjemnou ovocnou chutí. Díky skořici, hřebíčku a rumu…
Heru nebo máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky a přidáme prosetý cukr, šlehačem šleháme do pěny,do máslového krému postupně přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a…
Všetky prísady na cesto dobre premiesime a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na polovice a každú zvlášť vyvaľkáme na obdĺžnik veľkosti plechu. Z mlieka, pudingu…