Pečený čaj
Recept ještě nebyl hodnocenDlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 205 kJ / 49 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,10 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,10 g |
| –– mononenasycené | 0,03 g |
| –– polynenasycené | 0,07 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,00 g |
| – cukry | 7,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Rybíz je typické letní ovoce, které se perfektně hodí do koláčů na celý plech. Jeho nakyslá chuť je vyvážena sladkým těstem a křupavou drobenkou. Příprava nezabere víc…
Drobenkový koláč s ovocem je ten typ dezertu, který nám připomene léto a chvíle s babičkou, která ho měla vždy tak dobrý. Tento jednoduchý a výborný moučník ozdobí stůl…
Koláče z plechu s ovocem milují děti i dospělí. Sezóna rybízu je v plném proudu, tak vyzkoušejte osvědčený recept na jednoduchý a lahodný koláč, který se rozplývá na…
Netradiční ovesné sušenky, které můžete pozměnit dle libosti. Není třeba sladit, zralé banány je krásně ochutí. Díky ovesným vločkám pěkně zasytí a hodí se třeba na…
Léto má řada z nás spojené s čerstvým ovocem a skvělými pečenými moučníky. Bublanina patří mezi známou klasiku, kterou pečeme během celého roku, nejen v létě. Sladké…
Každý z nás má určitě oblíbený sladký dezert, na který nedá dopustit. U nás to je bublanina plná skvělého ovoce. Tentokrát jsme zvolili jemné piškotové těsto, které se…
Příprava máslového ovocného koláče s drobenkou je sice časově náročnější, ale výsledek stojí za to. Koláč úžasně voní máslem, vanilkou a také tvarohem, díky kterému je…
Hledáte inspiraci na sladkou tečku po nedělním obědě? Zkuste tento jednoduchý recept na rychlý a vláčný moučník plný ovoce. Tvarohová bublanina udělá radost rodině i…
Použití majonézy ve sladkém pečivu je neobvyklé, ale rozhodně stojí za vyzkoušení. Právě díky majonéze v těstě budou tyto koláče jemné, vláčné a déle vydrží jako čerstvé…
Potřebujete upéct něco dobrého ke kávě, ale tlačí vás nedostatek času? V tomhle skvělém moučníku se perfektně pojí chutě kyselkavého rybízu, křupavé a sladké drobenky, a…
Pečené ovocné čaje se těší velké oblibě. Jejich výhodou je, že si připravíte ovocnou směs podle vlastní chuti. Stačí nakrájet ovoce, přidat cukr a koření, upéct v troubě…
Hrníčkové moučníky jsou vděčné ať už čekáte návštěvu nebo si chcete upéct jen něco dobrého a sladkého ke kávě. Tento koláč je doplněn tvarohovou náplní, která je…
Mouku, cukr, mléko, olej, prášek do pečiva a vajíčko dáme do misky a vše zamícháme dohromady. Formu remosky vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Do formy vlijeme těsto…
Do mísy vyklepneme vejce, přidáme cukr a ušleháme, pak přidáme horkou vodu, olej, kypřící prášek.Za stálého šlehání pomalu přisypáváme prosátou mouku. Těsto vlijeme do…
Snadnější už to ani být nemůže. Řeč je o těchto nadýchaných muffinech, které v sobě skrývají kuličky červeného rybízu. S přípravou vám mohou pomoc i vaše děti, které pak…
Snadná a jednoduchá ovocná buchta je velmi rychle připravená i upečená v menší remosce. Je-li třeba upéct moučníku plný plech, jen zdvojnásobíte dané množství. Buchta je…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Nečekaná návštěva za dveřmi nebo děti naléhající na nějakou dobrotu? Na oba případy tu máme pro vás řešení v podobě této snadné buchty ze zakysané smetany a ovoce. Těsto…
Svátečně vypadající a neobyčejně chutnající. Takový je křehký koláč s rybízovou náplní a pokrývkou z bílkového sněhu. Je nenáročný na přípravu a uspokojí i ty…
Prošívaná deka je klasická buchta, známá díky pěkné tvarohové mřížce. Tento dezert můžeme připravit i v letní verzi tak, že do vzniklé mřížky naskládáme oblíbené sezónní…
Spodní vrstvu tohoto koláče tvoří křehké těsto, se kterým se sice hůře manipuluje, ale chuťově je naprosto lahodné. Na něj pak vrstvíme tvarohovou vrstvu, ve které je…
Heru nebo máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky a přidáme prosetý cukr, šlehačem šleháme do pěny,do máslového krému postupně přidáme žloutky s vanilkovým cukrem a…
Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba přidávat želírovací přípravek, stačí jen…