

Jogurtový koláč s ovocem
Suroviny
- Na piškot:
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 4 vejce
- 125 ml oleje
- 150 ml vody (nebo ovocné šťávy)
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- Na náplň:
- 500 g bílého jogurtu
- 1 smetana ke šlehání
- 100 g cukru moučky
- 1 citron
- 20 g želatiny (nebo želatinový ztužovač za studena)
- džem (malinový, jahodový)
- Na želé:
- (asi 1 kg drobného ovoce)
- 200 g boruvky
- 200 g rybiz
- 200 g maliny
- 200 g jahody
- 200 g ostružiny (nebo kdo má na co chuť)
- 2 balíčky červeného dortového želé
- 3 lžíce cukru
Postup přípravy receptu
Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, uhladíme a pečeme asi 25-30 min. na 180°C.
Na náplň vyšleháme smetanu do tuha. Jogurt smícháme s cukrem, šťávou z citronu a nastrouhanou kůrou z citronu, pak do směsi zlehka vmícháme tuhou šlehačku.
Želatinu připravíme podle návodu na obale a vmícháme do náplně.
Vychladlé upečené těsto potřeme marmeládou (ve vrstvě jakou máme rádi), dále nalijeme náplň a uhladíme. Náplň poklademe směsí drobného ovoce (borůvky, rybíz, maliny, jahody, ostružiny).
Podle návodu na obale připravíme dortové želé ve vodě (nebo ovocné šťávě) a s 3 lžícemi cukru nebo podle sladkosti ovoce.
Želé nalijeme na ovoce a necháme v lednici ztuhnou minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Poznámka od kuchařky
Ovoce může být mražené i kompotované. Nejlepší je ale čerstvé, hlavně pro vzhled. Omluvte fotky. Lepší bohužel nemám.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jogurtový koláč s ovocem
-
Skousely jsme upect ale testo nam tolik nevybehlo. Neslo nam to uslehat do peny..ale i tak, nemate napad kde jsme udelaly chybu?
Diky -
Dělám a dnes jsem to zkoušela s malinami.Nebyl jogurt a tak jsem dala svou oblíbenou kysanou smetanu,kterou používám do krému.Želatinou jsem to jen pocákala,protože ji doma moc kromě mě nemusejí.Skvělé
-
Bože, ten vypadá krásně, myslím, že ho v nejbližších dnech upeču
-
aanicka díky za odpověď, na te 10 g želatině nemám žádný návod, jen složení. A ten želatinový ztužovač znám, už jsem s ním pracovala, vím že je to mýma rukama, ale nějak se mi nedařilo. Tak jsem se vrátila k želatině a dobrý
-
Můžu potvrdit. Želatinový ztužovač také používám
. Myslím, že je to taky 20g. Myslím, že i na tenhle koláč by se dal s úspěchem použít. Pouze při větší dávce náplně by už asi nebyl tak pevný.
-
Sodovko, už jsem několikrát psala o tomto ztužovači...byla jsem s ním absolutně nadšená a nic jiného ani nepoužívám...fakt všem doporučuju...je na 700ml krému...
...http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
-
Merylas do krémů z jogurtu, smetany, tvarohu, je výborný
"Želatinový ztužovač za studena" od dr. Oetkra. Je to větší balení. Velikost sáčku jak pudinky. Ztužovač se vyšlehá s trochou vody - přesný návod je uveden na sáčku – a vmíchá do ušlehané šlehačky a jogurtu.Místo šlehačky se dá s úspěchem použít rozšlehaný tvaroh s jogurtem.
-
K té želatině, já používám želatinu na vaječnou tlačenku a ta je u nás 20g. Pokud máte 10g je na ní určitě v návodu napsáno, na jaký objem se dá použít. U tohoto koláče je náplň cca 800g
.
-
Aanicko
to vypadá pěkně a šťavnatě
.Ukládám a upeču na 100%,jelikož koláče s ovocem a krémem ty u nás můžeme
.A omluva za fotky není namístě,naopak jsou to fotečky přímo k nakousnutí a lákají a lákají
.A strašně teď závidím tomu človíčkovi na fotce že on si dává takovou mňamku a já ne
-
Bude to moc dobré
Tyto druhy moučníků mám moc ráda
Jen prosím o doplnění gramáže u želatiny
Já většinou kupuju v Kaufu a je balená po 10 g.
-
Znám. Dělám velice často. Je výborný
Aanicko, posílám bodíka.