Plněné zelné závitky na leču
Recept ještě nebyl hodnocenMleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Do velkého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Do velkého…
Hovězí líčka nakrájíme přes vlákna na nudličky a opečeme zprudka na pánvičce v rozpuštěném sádle, tak, aby se maso zatáhlo. Takto orestované nudličky přendáme do hrnce.…
Kuřata dobře opláchneme a následně osušíme. Naporcujeme každé kuře na 10 porcí (stehno 2/křídlo 1/prsa 2). Rozetřeme si stroužky česneku se solí a vyrobenou pastu…
Hovězí maso si nakrájíme na 6 silnějších plátků a do každého z nich uděláme opatrně nožem kapsu. Moravskou klobásku si nakrájíme na malé kostičky, stejně tak cibuli,…
Vepřovou kýtu nakrájíme na silnější plátky a následně na kratší nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubší měsíčky. Smícháme s masem a přidáme ze snítek obrané…
Vepřové koleno si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Ostrým nožem provedeme řez nejblíže kosti a velmi opatrně koleno vykostíme. Vykostěné koleno rozložíme a větší…
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda…
Vůni domácího sádla a škvarkům se nic nevyrovná! Čím je syrové sádlo vyšší, tím budou škvarky lepší. Teplé škvarky potěší, ale na vaření a pečení využijete i ty studené.…
Ako pisem v rozpise surovin, mozeme pouzit zajacie, kralicie, mlade jahnacie alebo mlade kozlacie maso. Toto maso podelime na hrudky, posolime ho a obalime v trojobale. …
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za…
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme…
Vepřové kotlety osolíme a bohatě opepříme. Takto okořeněné kotlety obalíme v hladké mouce a na trošce rozpáleného sádla zprudka opečeme z obou stran. Jakmile jsou…
Na sádle jsem zpěnil na měsíčky nakrájenou cibuli a přidal játra, rozkrájená na větší kostky a pěkně je ze všech stran osmažil. Mezi tím jsem si nakrájel tak nějak na…
Kolozsvárskou slaninu zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili lžíci vepřového sádla. Po chvilce přidáme na hrubší…
Spaříme hrst vloček, přiklopíme, necháme bobtnat. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme vařené brambory, přidáme spařené vločky a ostatní suroviny, dobře…
kachní kůže, sádlo, i libový ořez /všechno, co se dalo ožpižlat z kachních trupů, už jednou ořezaných/ jsem nakrájel na kostky a pomalu vyškvařil sádlo. První skleničku…
Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a…
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, pouze opepříme a na dostatečném množství sádla zprudka orestujeme rovnoměrně ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Já…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Domácí pekárna je skvělý pomocník! Nechte ji vypracovat těsto na tyto skvělé domácí rohlíčky z pivního těsta. Vykynuté těsto pak už jen rozdělte a vyválejte do tvaru…
Pagáčky jsou oblíbené pro svou jemnou a zároveň křupavou texturu, které se dosahuje použitím sádla v těstě. Přidáním medvědího česneku s jemně pikantní chutí získá…