Brokolicová polévka se stonkovým celerem
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmažíme pokrájaný pór,pridáme na kocečky pokrájanú mrkvu a stonky celeru, pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, aj s hlúbikmi, keď sú jemné, osolíme, dáme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmažíme pokrájaný pór,pridáme na kocečky pokrájanú mrkvu a stonky celeru, pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, aj s hlúbikmi, keď sú jemné, osolíme, dáme na…
Sádlo nakrájíme nejlépe na malé kostičky (krájíme bez kůže).Dáme do hrnce, podlijeme troškou vody. Za častého promíchávání necháme sádlo vyškvařit, škvaříme dokud nejsou…
Maso omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okořeníme a necháme v chladu uležet můžeme klidně i přes noc. Na pánvi si rozehřejeme 1 PL sádla, na které dáme rozmačkaný…
Do mísy nalijeme 100 ml mléka a vytvoříme kvásek z droždí, cukru a trochy mouky. Do dalších 100 ml mléka přidáme 2 lžičky psyllia a ponorným mixérem vymixujeme v hustou…
Nejprve vymažeme pekáček sádlem a vysypeme krupičkou. Pak na malém kousku sádla zpěníme cibulku a trochu opečeme uzený bůček (uzený bůček doma nebyl, dala jsem kvůli…
Hovězí líčka nakrájíme přes vlákna na nudličky a opečeme zprudka na pánvičce v rozpuštěném sádle, tak, aby se maso zatáhlo. Takto orestované nudličky přendáme do hrnce.…
Králičí maso je skvělé, pokud se při úpravě nevysuší. Aby se tomu tak nestalo, je skvělá volba doplnit králíka tučným kouskem vepřového. Získáte šťavnatou pečínku.…
Vepřové koleno si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Ostrým nožem provedeme řez nejblíže kosti a velmi opatrně koleno vykostíme. Vykostěné koleno rozložíme a větší…
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda…
Ako pisem v rozpise surovin, mozeme pouzit zajacie, kralicie, mlade jahnacie alebo mlade kozlacie maso. Toto maso podelime na hrudky, posolime ho a obalime v trojobale. …
Tvaroh rozšleháme s oběma cukry, vejcem a škrobem. Poté lehce vařečkou vmícháme borůvky. Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a…
Hladkú muku si preosejem na pracovnú dosku, pridám cukor, bravčovú masť, vajcia, prášok do pečiva, sódu bikarbonu a gelové farbivo a všetko spolu zmiesim a dobre…
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za…
Pečeni omyjeme, očistíme, osolíme, okmínujeme a necháme chvíli odležet. 3 cibule nakrájíme nahrubo, vložíme do rozpuštěného sádla na pekáč. Cibuli necháme zpěnit přidáme…
Masová pomazánka z krkovice a vepřového sádla, podlitá bílým vínem. Udělá spoustu parády nejen na čerstvém chlebu, ale i jako jedlý dárek. Originální rillettes pochází z…
Houbový kuba je klasický pokrm podávaný k obědu na Štědrý den. Ovšem i v jiné dny chutná báječně. Ječné kroupy smíchané s restovanými houbami a dochucené česnekem a…
Kolozsvárskou slaninu zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili lžíci vepřového sádla. Po chvilce přidáme na hrubší…
Spaříme hrst vloček, přiklopíme, necháme bobtnat. Dva plechy vyložíme pečícím papírem. Nastrouháme vařené brambory, přidáme spařené vločky a ostatní suroviny, dobře…
kachní kůže, sádlo, i libový ořez /všechno, co se dalo ožpižlat z kachních trupů, už jednou ořezaných/ jsem nakrájel na kostky a pomalu vyškvařil sádlo. První skleničku…
Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a…
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, pouze opepříme a na dostatečném množství sádla zprudka orestujeme rovnoměrně ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Já…
Masopust je obdobím oslav a hodování a tak se k němu výborně hodí tento talíř, doslova překypující dobrotami ze zabíjačky. Plátek uzeného masa společně s kouskem…
Kuřecí prsa prořízneme, ale na konci nedořízneme, čímž nám vznikne tzv. „motýl“.Takto připravená kuřecí prsa lehce rozklepeme - opatrně, aby se maso neprotrhlo. Bohatě…
Domácí pekárna je skvělý pomocník! Nechte ji vypracovat těsto na tyto skvělé domácí rohlíčky z pivního těsta. Vykynuté těsto pak už jen rozdělte a vyválejte do tvaru…