Kachna a pivu a víně

Drůbeží maso Doba přípravy: 4 hodiny 5 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 4 hodiny 5 názorů

Suroviny 2 porce

celá kachna nebo kachní stehna podle počtu porcí
kmín
sůl
červené víno
pivo
vepřové sádlo ( používám škvařené z Tesca )

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme, řádně prokmínujeme a prosolíme

  2. Dáme do zapékací mísy a podlijeme červeným vínem a pivem - většinou padne tak půl lahve piva i vína, pekla jsem pouze stehna a byla podlitá tak do půlky.

  3. Přidáme půl kostky sádla a dáme péct na 120°C.

  4. Cca každé půl hodiny kachnu otáčíme, aby se hezky "vymáchala" v sosíku. Ke konci necháme kachnu vrchem ven a pouze přeléváme výpekem, dokud nebude upečená do zlatavé barvy.

Poznámka od kuchařky

TIP: zelí dusím na zbytku vína a ke konci přiliji sběračku výpeku.

Kachna se může během pečení ještě vínem /pivem podlít, pokud by se nám zdálo, že je výpeku málo.

Komentáře k receptu Kachna a pivu a víně

  • nanny: my takto děláme i kuře alá kachna a je to taky super, jen se místo čtyř hodin peče dvě :D

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    na barve nezaleza,hlavne jak to chutna,my delame hodne maso s pivem,ale s tim vinem dohromady jsme jeste nezkouseli:-D:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    La Furi Roja: :yes:;-);-)

    Odpovědět

  • mika59: foťák mi dost zkresluje, mám ho už dost starý. Když se kachna peče, je jak zmlácená, díky vínu chytne takovou nafialovělou barvu, ale pečením krásně zezlátne. Je výborná, není vysušená a má perfektní výpek.;-)

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Recept je moc fajn, ale ta barva té kachny je zvláštní..:-(

    Odpovědět

Tématické fráze: kachna na pivu pečená kachna na pivu jaké víno ke kachně kachna na pive kachna recepty recepty na kachnu pečená kachna na pivě kachna.na.pive pečená kachna s pivem kachna na švestkách a cernem pivu kachna pecena na pivu kachna recept půl kachny recepty kachní stehna nadívaná kachna pivě kachna na pivu recept půl kachny kachna na švestkách na pivu recepty kachní stehna na pivu recept na pecenou kachnu na pive